23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Міліція затримала пенсіонерку за продаж маку в центрі Житомира

Міліція затримала пенсіонерку за продаж маку в центрі Житомира

  • 14 серпня, 2008 11:41

Вчора 13 серпня, в Житомирі біля Центрального універмагу, на вулиці Московській, працівники міліції затримали житомирянку, яка напередодні свята Маковію продавала букети з маком.

Як повідомляє свідок затримання, у пенсіонерки були букети, в яких було по 3-5 засушених макових головок. Міліція почала з бабусею „серйозну розмову”.
 
- Всім відомо, що за законодавством сіяти мак зараз не можна, - розповідає Наталія Чугунськая, начальник прес-служби Богунського УМВС. - Якщо мак потрібний для харчових потреб, то підприємства, які цим займаються, отримують спеціальну ліцензію. Тоді мак сіється на спеціально відведеній території, яка охороняється. Таким чином вони мають право вирощувати мак, продавати, а потім ми його можемо купувати, пише газета "20 хвилин".
 
Тому якщо наші працівники  затримали пенсіонерку, яка продавала букети з маком, то зрозуміло, що вона порушила закон. Навряд чи це буде кримінал, - зрозуміло, що бабуся  продавала мак не для наркоманів. Але це вже адміністративне порушення, і  в Кодексі України „Про адміністративні правопорушення” є ст. 44 „Про зберігання наркотичних засобів в невеликих кількостях ”.
 
На перший раз її попередять і пенсіонерка заплатить штраф, приблизно 300 гривень, - пояснила Наталія Чугунськая.
Поділитись

Новини по темі: