6 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • 1000 пачок цигарок та 40 літрів безакцизного алкоголю вилучили з однієї автівки на Житомирщині

1000 пачок цигарок та 40 літрів безакцизного алкоголю вилучили з однієї автівки на Житомирщині

  • Фото: поліції
  • 17 жовтня, 2023 20:56

Понад 1000 пачок цигарок та більш ніж 40 літрів алкоголю виявили в транспортних засобах двох місцевих жителів. На пакуванні не було відповідних марок акцизного збору. Обидва не вказали походження таких товарів.

Про це інформує поліція Житомирської області.

"Відносно чоловіків поліцейські склали адміністративні матеріали, передбачені ч. 1 ст. 164-5 (Зберігання або транспортування алкогольних напоїв чи тютюнових виробів, на яких немає марок акцизного податку встановленого зразка) КУпАП. Вказані правопорушення поліцейські місцевого відділення виявили у результаті профілактичного відпрацювання громади. Окрім перевірок транспортних засобів, правоохоронці здійснювали патрулювання, перевіряли осіб, які перебувають на профілактичному обліку. Звернули увагу й на діяльність торговельних закладів, що здійснюють торгівлю спритними напоями та тютюновими виробами", - йдеться в матеріалі.

Наразі адміністративні матеріали скеровані до Малинського районного суду.

Законодавством за зазначене правопорушення передбачене покарання у вигляді накладення штрафу від 100 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією таких алкогольних напоїв або тютюнових виробів.

Поділитись

Новини по темі: