18 листопада, 2024
Ми в соцмережах

Відпочинок в Буковелі: знайомство з карпатською кухнею

  • 19 січня, 2024 11:10

Готелі в Буковелі стають не лише затишним притулком серед величних гір, але й найкращою можливістю насолодитися карпатською кухнею в ресторанах, які розташовані на території комплексу чи за його межами. Приготовані з любов’ю гуцульські страви відрізняються своєю натуральністю та екологічністю, адже усі продукти вирощують в екологічно чистих умовах, далеко від шкідливого впливу заводів і доріг. 

Але перш ніж організовувати собі гастротур, варто подбати про житло. Котеджі в Карпатах дозволять вам насолодитися автентичною атмосферою в комфортних умовах.

Особливості карпатських страв

Карпати славляться своєю кухнею. Місцеві страви вражають оригінальністю та смаком, адже готуються лише з найсвіжіших інгредієнтів. 

Рецепти гуцульської кухні прості, проте оригінальні. Здебільшого, вони містять такі базові інгредієнти, як:

  • кукурудзяне борошно;
  • крупи; 
  • гриби;
  • квасоля;
  • картопля;
  • бринза. 

Карпатські страви здатні вразити навіть найвибагливіших гурманів. Окрім того, вони не лише смачні, а ще й поживні, що вкрай важливо для активних туристів, які проводять час на гірськолижних схилах, в походах, на велосипедних прогулянках.

Що неодмінно варто скуштувати?

Є багато страв, які заслуговують вашої уваги, але якщо ви плануєте мандрівку до Буковелю, радимо обов’язково скуштувати такі страви:

Карпатський банош

Однією з найбільш автентичних страв є банош — каша з кукурудзяного борошна, яка готується на відкритому вогні. До крупи також додаються вершки чи сметана. Банош подають з бринзою та іноді зі шкварками. 

Грибна юшка

Ця страва без перебільшення вважається найпопулярнішою серед гостей Карпат. Її можна замовити в будь-якому ресторані чи кафе. Готується юшка на бульйоні з білих грибів. Страва має насичені аромат і смак. Її доповнюють сметаною та зеленню.

Бограч

Хоча бограч історично є угорською стравою, в українських Карпатах місцеві кухарі готують його надзвичайно смачно. Він являє собою густий суп із м'яса, паприки та картоплі. Страва дуже поживна, тож скуштуйте її для відновлення сил після активного відпочинку.

Деруни з грибами

Страва подається з ароматною грибною підливою, що робить її особливо смачною та ароматною. Навіть якщо ви не великий фанат дерунів — обов’язково спробуйте! Впевнені, що ви зміните свою думку. 

Гуслянка

Гуслянка — це насолода для шанувальників кисломолочних продуктів. Готується з молока, яке тривалий час після термічної обробки, витримують в глечику, змащеному сметаною. Готову гуслянку можна подавати до різних страв, наприклад, вареників або пити окремо. 

Цей список можна продовжувати ще довго, оскільки карпатська кухня відрізняється різноманіттям. Слід згадати також борщ з квасолею, вареники, голубці, млинці та багато інших. Кожна страва залишить яскраві враження та незабутні спогади від відпочинку у гірському краї.

Поділитись

Новини по темі: