Літо має безліч переваг, а ще відкриває нові можливості для кожної поважаючої себе господарки. Адже потрібно не лише встигнути відпочити під лагідними промінчиками сонечка, але й зробити літній мінімум спокусливих ягідок на зиму. Перевірені, смачні та корисні рецепти зібрав блог comfy, аще лайфхаки для лінивих й швидкі рецепти приготування джемів та варення з полуниці.
Тож не упустіть полуничну ейфорію та встигніть поласувати нею в різних її агрегатних станах.
Ідеальне варення з полуниці
Головне правило будь-якого рецепту готування полуниці - це не втратити її смакові унікальні властивості та насичений притаманний лише їй колір. Полуничне варення чи джем при правильному збереженні пропорцій не потрібно навіть підписувати стікерами, воно видає себе серед інших.
Для кожного ідеальний рецепт полуничного джему чи варення є свій:
- сімейний та перевірений традиціями,
- класичний,
- з нотками родзинки та експериментів.
Приготуємо разом усі рецепти.
Класичне полуничне варення
Почнемо із популярного поєднання інгредієнтів:
- 1 кілограм полуниці,
- 1 кілограм цукру.
Збереження пропорцій - це не те щоб половина успіху, це головна фішка.
- чисту суху полуницю викласти в глибоку ємність, де будете варити, пересипати цукром, перемішати та лишити натягуватись соком на ніч або на 8 годин,
- поставити на вогонь та довести до кипіння, знімаючи утворену пінку. Потому дати охолонути,
- потім повторити процес доведення до кипіння знову,
- коли охолонуло, розілляти в стерилізовані баночки, закрутити кришечками. Перевернути та обмотати рушником для закріплення ефекту.
Полуничний джем
Пропорції та інгредієнти для джему будуть дещо іншими:
- 1 кілограм полуниці,
- 700-800 грам цукру,
- 4 ст.л. соку лимона.
Приготування:
- перебити ягідки блендером,
- протерти масу через сито, додати цукор та перемішати,
- поставити на вогонь та варити, помішуючи 5 хвилин,
- додати лимонний сік та варити ще хвилин 20 на мінімальній температурі чи режимі,
- джем переливаємо в стерилізовані банки, закриваємо, залишаємо охолоджуватись.
Полуниця з цукром
А ось цікавий рецепт без краплі стояння біля плити. Просто потрібна полуниця та цукор в однакових пропорціях.
Приготування теж порадує навіть лінивих, а на зиму буде свіжий смак полуниці.
На один кілограм полуниці, перебитої блендером, потрібно 900 грам цукру, перемішуємо та просто розсипаємо в банки. Зверху засипаємо під кришку тонким шаром цукор. Це унеможливить псування полуниці та потрапляння повітря.Закриваємо кришками та збереігаємо в холодильнику чи прохолодному місці.