Поповнювати витрати калорій солодким - це не гріх, а дієвий спосіб не виснажувати себе та свій організм до знесилення. Цей лайфхак зацінили усі солодкоїжки, які змінюють себе в спортзалі та не відмовляють собі у нагороді в вигляді фізі батончика в шоколадній глазурі, кокосове печево і мигдаль. Не батончиком звісно єдиним можна себе “лікувати”. Як таке можливо, відповідь очевидна - корисне може бути смачним, а правильний підхід до раціону - дієва істина.
Енергетична цінність
Не секрет, що збалансоване правильне харчування є основою зовнішнього вигляду та загальної картини медичної картки вашого сімейного лікаря. Основою є три кити енергетичної цінності компонентів їжі чи власне страви:
- білки, що є будівельним матеріалом для клітин і тканин,
- жири, які виконують важливі біологічні функції, таких як гормональну та енергетичну,
- вуглеводи - це своєрідні батарейки для організму, що відповідають за насичення енергією.
Співвідношення цих трьох сполук і створює ідеальний баланс.
Додатковими компонентами є різноманіття мікромінералів та вітамінів та кислот. Часто їх можна знайти в як допоміжні компоненти печива, слайсів чи суспензій.
Раціон з печивом та батончиками
Саме тому це не прояви чорної магії, коли на ПП в раціоні не зникають смаколики, а виважена збалансованість раціону. Так, при правильному підрахунку калорій та поживності, улюблений продукт можна не викреслювати з життя.
На прикладі того ж таки батончика Фізі - це лише 9% від рекомендованої добової норми споживання, а його особливість в перевагах вуглеводів, дає необхідну енергію. Завдяки білкам та жирам засвоює необхідні поживні речовини. До позитивних моментів також можна віднести необхідність цього продукту в обмеженій кількості в раціоні.
Головне правило, яким слід керуватись - баланс й підрахунок споживання та втрати калорій.
Як працює підрахунок витрат калорій?
Жодні фізичні навантаження та силові вправи не позбавлять зайвої ваги, або ж це буде болісний й вкрай виснажливий для організму ефект.
Правильний підрахунок калорій та раціон співвідношення балансу - основа всіх основ.
Працює це за наступним алгоритмом:
- по-перше простий огляд категорій - контроль над калоріями на цілий день,
- по-друге - власне статистика на шляху до заданої ваги чи цілі,
- по-третє - складання індивідуального раціону.
Підрахунок витрат калорій - може включати печиво та батончики, як вуглеводну енергію а також улюблені продукти.