Кабачкова ікра - страва добре знайома майже кожному з дитинства. І не дивно, адже її пік популярності припав у радянську епоху, хоча рецептура як така була вигадана ще раніше. Насправді історія цієї овочевої ікри є доволі заплутаною і , згодом втілилась у масу рецептів та гастрономічних експериментів. Разом з тим вона і досі залишається одним із фаворитів овочевих закусок та доповнень до основних страв.
Що особливого та корисного має цей продукт? Чому приготовлена вдома ікра кабачкова з майонезом рецепт є ідеальним рішенням, розповімо в матеріалі.
Про кабачкову ікру
Зі словом “ікра” звісно немає нічого спільного. Достеменно невідомо, як була знайдена назва та власне хто є автором цього рецепту. У епоху дефіциту ця овочево закуска була не лише доступною, але й простою у домашній самостійній консервації. Кожна господиня мала на зиму запас у кілька банок цієї смакоти.
В традиційному складі кабачкової ікри були:
- кабачки,
- морква,
- цибуля,
- томатна паста,
- спеції.
Інгредієнти проходять термічну обробку. В домашніх умовах овочі можуть відварюватись, запікатись в духовій шафі, або обсмажуватись.
Виготовлялась кабачкова ікра як в домашньому так і промисловому масштабах. Щодо останнього були чіткі стандарти та ГОСТи, які заборонялось порушувати. Також була легенда про засекречену рецептуру в радянські часи.
Також у виробництві використовується метод “інтенсивно обсмажених кабачків” - карамелізовані коричневі частинки, які просякнуті олією і мають запах і смак смажених кабачків.
Корисні властивості овочевої ікри
Одними із головних особливостей кабачкової ікри є малокалорійність та легке засвоєння організмом. А отже це смачна та корисна страва, яку можна вживати влітку, а також консервувати на зимній період.
Велика кількість мікроелементів, які містяться в кабачках:
- мідь,
- залізо,
- фосфор,
- натрій,
- органічні кислоти,
- вітаміни В і С.
Ідеальний рецепт кабачкової ікри з майонезом
Нехай не лякає незвичайність у складі такого інгредієнта як майонез. Так, цей рецепт не є класичним, а тому цікавим, а головне точно не менш смачним.
Отож для приготування необхідно запастись такими інгредієнтами:
- кабачки — 1,5 кг;
- цибуля — 300 г;
- кетчуп Торчин ® «Лагідний» — 200 г;
- майонез Торчин ® «Європейський» — 100 г;
- олія соняшникова — 100 мл;
- оцет — 1 ст.л;
- сіль — 1,5 ч.л;
- часник — 2 зубки;
- цукор — 1 ст.л.
Процес приготування буде таким же, як і звичний для нас рецепт. Ця закуска з майонезом підійде як для швидкого приготування так і для консервування. Обов’язково спробуйте, адже домашня кабачкова ікра особливо смакує.