19 листопада, 2024
Ми в соцмережах

Швидко та смачно: довершений рецепт кабачкової ікри

  • 3 листопада, 2023 19:14

Кабачкова ікра - страва добре знайома майже кожному з дитинства. І не дивно, адже її пік популярності припав у радянську епоху, хоча рецептура як така була вигадана ще раніше. Насправді історія цієї овочевої ікри є доволі заплутаною і , згодом втілилась у масу рецептів та гастрономічних експериментів. Разом з тим вона і досі залишається одним із фаворитів овочевих закусок та доповнень до основних страв.

Що особливого та корисного має цей продукт? Чому приготовлена вдома ікра кабачкова з майонезом рецепт є ідеальним рішенням, розповімо в матеріалі.

Про кабачкову ікру

Зі словом “ікра” звісно немає нічого спільного. Достеменно невідомо, як була знайдена назва та власне хто є автором цього рецепту. У епоху дефіциту ця овочево закуска була не лише доступною, але й простою у домашній самостійній консервації. Кожна господиня мала на зиму запас у кілька банок цієї смакоти. 

В традиційному складі кабачкової ікри були:

  • кабачки,
  • морква,
  • цибуля,
  • томатна паста,
  • спеції.

Інгредієнти проходять термічну обробку. В домашніх умовах овочі можуть відварюватись, запікатись в духовій шафі, або обсмажуватись.

Виготовлялась кабачкова ікра як в домашньому так і промисловому масштабах. Щодо останнього були чіткі стандарти та ГОСТи, які заборонялось порушувати. Також була легенда про засекречену рецептуру в радянські часи. 

Також у виробництві використовується метод “інтенсивно обсмажених кабачків” - карамелізовані коричневі частинки, які просякнуті олією і мають запах і смак смажених кабачків. 

Корисні властивості овочевої ікри

Одними із головних особливостей кабачкової ікри є малокалорійність та легке засвоєння організмом. А отже це смачна та корисна страва, яку можна вживати влітку, а також консервувати на зимній період.

Велика кількість мікроелементів, які містяться в кабачках:

  • мідь,
  • залізо,
  • фосфор,
  • натрій,
  • органічні кислоти,
  • вітаміни В і С.

Ідеальний рецепт кабачкової ікри з майонезом

Нехай не лякає незвичайність у складі такого інгредієнта як майонез. Так, цей рецепт не є класичним, а тому цікавим, а головне точно не менш смачним.

Отож для приготування необхідно запастись такими інгредієнтами:

  • кабачки — 1,5 кг;
  • цибуля — 300 г;
  • кетчуп Торчин ® «Лагідний» — 200 г;
  • майонез Торчин ® «Європейський» — 100 г;
  • олія соняшникова — 100 мл;
  • оцет — 1 ст.л;
  • сіль — 1,5 ч.л;
  • часник — 2 зубки;
  • цукор — 1 ст.л.

Процес приготування буде таким же, як і звичний для нас рецепт. Ця закуска з майонезом підійде як для швидкого приготування так і для консервування. Обов’язково спробуйте, адже домашня кабачкова ікра особливо смакує.

 

Поділитись

Новини по темі: