20 листопада, 2024
Ми в соцмережах

Що входить у суші: базові та сезонні інгредієнти

  • 17 лютого, 2023 14:55

У японські суші та роли можна додавати різноманітні інгредієнти. Зазвичай вибір ґрунтується на порі року, коли переважають ті чи інші сезонні продукти. Також орієнтуються на гармонійні смакові поєднання. Основні інгредієнти, які не змінюються за жодних обставин — це листи морських водоростей норі та круглозернистий рис. Це базові продукти, з яких розпочинається приготування страви.

Як вибрати начинку для суші та ролів по сезону

Часто в класичні суші та роли кладуть інгредієнти у вигляді лосося, сьомги, вугра, морського окуня, різні види молюсків та вершковий сир. Це справді найсмачніші поєднання, які подобаються гостям ресторанів у всьому світі. Але не менш цікавий смак страві дають незвичайні сезонні продукти:

  • Груша. Тонкий смак груші добре відчувається у ролах. Вона не затьмарює смак інших продуктів, але надає страві легкості та свіжості. Груша стане гарним вибором влітку та восени, коли настає сезон її дозрівання. Тонкі скибочки додають у роли з сьомгою, дайконом, авокадо та огірком.
  • Гарбуз. Продукт здається абсолютно нетиповим для ролів. Однак у Японії його використовують для приготування особливих їх видів. Гарбуз маринують у соєвому соусі з цукром, а потім загортають у рис і норі, отримуючи просту страву, що нагадує маки. Особливість гарбузового ролу в тому, що його подають наприкінці обіду для того, щоб очистити смакові рецептори. Сезон дозрівання гарбуза посідає на осінь, а зберігається продукт усю зиму та навіть весну. Весь цей час його можна використовувати в приготуванні.
  • Солодкий перець, зелена цибуля. Найпоширеніші інгредієнти для начинки вегетаріанських ролів. Вони добре поєднуються з грибами шиітаке, вершковим сиром, листям салату. Це свіжа літня страва, в якій немає алергенних та гострих продуктів.
  • Авокадо. В цілому, цей продукт можна дістати цілий рік. Його сорти дозрівають у різні пори року, тому поставляються у продуктові магазини регулярно. Однак в Україні найбільший вибір сортів припадає на зиму, коли дозрівають плоди Еттінгер та Хаас. Кінець осені та зима – найкращий час для покупки недорогих плодів та приготування ніжних ролів з авокадо.
  • Апельсин. М'якуш апельсина використовують у складі солоних ролів. Він поєднується з вершковим сиром та слабосоленим лососем. Наприклад, так готують рол Філадельфія, в якому слайс риби знаходиться зверху, а начинка із сиру та апельсина загортається всередину. Смак виходить свіжим та багатогранним, попри невелику кількість інгредієнтів. Таку страву найкраще готувати восени та взимку, коли апельсини різних сортів продають вдосталь.
Теги:
Поділитись

Новини по темі: