18 листопада, 2024
Ми в соцмережах

Секрет не лише в рецептурі: печемо найсмачнішу піцу

  • 2 січня, 2024 17:25

Головний секрет найсмачнішої, найсочнішої та запашної піци - не лише в її інгредієнтах та формулі заготовок тіста. Погодьтесь, їх безліч на будь-який смак - різноманіття гурманів та поціновувачів традиційних смаків. Приготування й термічна обробка розгортає смак та привабливість цієї страви. Тому головною складовою тут буде піч для  піци, від якої залежить успіх таких ключових моментів як аромат, смак, вигляд та слиновиділення від одного лише споглядання. Варіантів є багато, а ось як обрати найкращий прилад розбираємось в огляді https://primus-shop.com.ua/ разом з профі.

Піч для піци лише для піци?

Тавтологія напрошується при вживанні конкретизованої назви. Але насправді піч для піци - це теплове обладнання, яке використовують не лише високопрофесійні ресторани італійської кухні, піцерії тощо. Піца-піч хоч і має вузько спеціальну назву, проте знайшла широкий застосунок для випічки хлібобулочних виробів, доведення до готовності напівфабрикатів та навіть смаження яєць. Вона є необхідним приладом в невеликих фаст-фад закладах чи ресторанах на колесах.

Особливістю даного обладнання є кам’яний піддон, який тримає постійно високу температуру всередині камери до 500 градусів С. Процес приготування займає меншу 7 хвилин, тож відбувається швидка подача.

Які бувають печі для піци

Традиційний смак та збереження технологій найкраще передає дров’яна піч. Вона має як свої переваги, так і недоліки. Разом з тим технології не стоять на місці й компактні пристрої з іншими джерелами живлення печей теж створюють довершеність кулінарних шедеврів.

Отож існують такі види:

  • дров’яні,
  • газові,
  • електричні.

Усі вони відрізняються принципом роботи та своїми характеристиками. Піч на дровах займає достойне місце в приготуванні традиційної піци, але таку конструкцію можна встановити далеко не у всіх закладах. Тим паче її вартість є достатньо високою, тож і собівартість меню в рази вище. 

Щодо електричного типу печі, то тут поєднується функціональність та виробничість, які дозволяють забезпечити швидке приготування великої кількості продукції.

Найбільш привабливою та вигідною є варіанти печі газового типу. Цей варіант є оптимальним для приготування продукції за умов відсутності електроенергії.

Особливості роботи подових печей

Найоптимальніший варіант піца-печі є пристрій, котрий працює від газу або електрики. Подові печі стали найкращою альтернативою дров’яним аналогам. Назва подова походить від принципу роботи: всередині камери знаходяться нагрівачі, що надають необхідну температуру. Знизу камери розташовано керамічний под, що призначений для викладки піци. 

Працює подова за простим алгоритмом:

  • встановлення температури за допомогою терморегулятора,
  • піцу можна поміщати як у форму, так прямо на под камери,
  • час на готовність близько 7 хвилин.

Популярність в Україні таких печей досить висока та затребувана. Адже пристрої є компактними, споживають помірно електроенергію чи газ, безпечні та мають невисоку вартість.

 

Поділитись

Новини по темі: