Пивний кран для розливу пивного напою є незамінним атрибутом у виробництві крафтового пива. Цей пристрій являє собою запірний механізм, який забезпечує безперебійний і дозований процес подачі. Висока якість пивних кранів та обладнання від інтернет магазину "My-Beer" https://my-beer.com.ua/pyvni-krany/ - сприяє ефективній роботі та надійній експлуатації пивних установок при домашньому пивоварінні.
Особливості розливного крана
Розливні крани використовують для розливу пивного напою різної модифікації та конструкції. Домашнє виготовлення передбачає приготування пива в невеликих обсягах. Тому для такого варіанту рекомендується застосовувати пивні крани зі зворотним механізмом. Це обладнання має відповідати таким критеріям:
- гарантійний термін експлуатації не повинен бути меншим за 5 років;
- запірний пристрій працюватиме протягом тривалого часу за умови, якщо він виготовлений з нержавіючої сталі, не рекомендується застосовувати механізми латунні або мідні, оскільки вони впливають на смакові якості напою;
- крани з нержавіючої сталі не схильні до впливу шкідливих мікроорганізмів і мають антикорозійну стійкість;
- конструкція пивного крана повинна мати вакуумний ефект - це забезпечить повну герметизацію і запобіжить проникненню бактерій в основний обсяг рідини;
- наявність компенсатора сприяє утворенню стабільного тиску і "спокійного струменя", а також меншому піноутворенню і розбризкуванню.
Розлив готового напою здійснюватиметься комфортно й акуратно за умови надійного фіксування запірного пристрою. Для такого ефекту рекомендується встановлювати крани на спеціальні пивні колони.
Експлуатація пивного обладнання
Правильна експлуатація є запорукою надійного і тривалого використання пивного крана. Основними моментами цієї умови є:
- правильна установка - функціональність обладнання зберігається за умови правильного монтажу з послідовним з'єднанням усіх комплектуючих;
- санітарна обробка - домашнє виготовлення передбачає регулярне промивання водою і хімічну обробку.
Такі методи в комплексі забезпечують розлив пива без втрати його смакових якостей, а також сприяють збереженню його корисних властивостей.