17 листопада, 2024
Ми в соцмережах

Основні відмінності та особливості бенто-тортів

  • 25 червня, 2024 10:21

Назвою "бенто" в Японії позначають упаковану порційну їжу, розраховану на одну особу. Зазвичай, це другі страви, але в Південній Кореї застосували принцип до десертів. Так з'явився бенто торт, ідею якого гідно оцінили в усьому світі. Він приваблює ласунів своєю оригінальністю, витонченістю, зручністю та індивідуальністю.

Маленьке диво: розміри та вага бенто-торта

 

Повноцінний торт у мініатюрі – саме так виглядає десерт. Діаметр стандартного круглого бенто-торта становить від 9 до 12 см. А довжина сторін квадратного кондитерського виробу може бути такою ж чи трохи більшою.

Висота без прикрас рідко перевищує 5-6 см, а з ними може сягати 8-10 см. Спочатку бенто-торти робили з плоским декором, але зараз для фантазії кондитерів немає обмежень. Тому й різниця в параметрах може бути суттєвою.

Кількість коржів залежить від виду тесту:

  • бісквітне - 2-3;
  • сирне або пісочне - 6-8;
  • листкове - близько 10.


Також на вагу впливають кількість та консистенція крему, адже розміри бенто-торта обмежені параметрами упаковки. Оригінальні азіатські десерти важать 400 г, але кондитери можуть зробити вироби вагою від 500 до 900 г. Тоді смачною випічкою зможуть насолодитися вже 2–4 особи.

У красивій коробочці: упаковка бенто торта


Десерт завжди пакують у зручний бокс відповідного розміру з кришкою. Саме коробка визначає діаметр та висоту бенто-торта. Найчастіше це упаковка зі спіненого полістиролу білого кольору, яка:

  • досить міцна;
  • добре тримає форму;
  • підтримує прийнятний температурний режим.

 
Також кондитерські вироби подають в одноразових контейнерах із тонкого прозорого пластику або з фольги. Існує два способи пакування десерту. Найчастіше готовий бентоторт акуратно переносять у коробку на листі пергаменту для випічки. Іноді його збирають у контейнері за принципом кремових десертів. Тоді прикрашають тільки верхню поверхню, оскільки бічні стикаються зі стінками боксу. Також у комплекті часто йде десертна ложка, щоб можна було з'їсти бенто-торт у будь-який час та у будь-якому місці.

Підкорює серця: персональний декор


Одна з причин популярності бентотортів - індивідуальність. Це свого роду солодка листівка, яку легко привітати з днем ​​народження, річницею чи іншою важливою датою. Десерт можна подарувати як родичам, так і друзям, колегам.

Для персоналізації на нього наносять тематичні прикраси та особисті написи. Також можна декорувати десерт улюбленими солодощами чи фруктами. Такий подарунок з'їдається швидко, але надовго запам'ятовується.

Поділитись

Новини по темі: