Назвою "бенто" в Японії позначають упаковану порційну їжу, розраховану на одну особу. Зазвичай, це другі страви, але в Південній Кореї застосували принцип до десертів. Так з'явився бенто торт, ідею якого гідно оцінили в усьому світі. Він приваблює ласунів своєю оригінальністю, витонченістю, зручністю та індивідуальністю.
Маленьке диво: розміри та вага бенто-торта
Повноцінний торт у мініатюрі – саме так виглядає десерт. Діаметр стандартного круглого бенто-торта становить від 9 до 12 см. А довжина сторін квадратного кондитерського виробу може бути такою ж чи трохи більшою.
Висота без прикрас рідко перевищує 5-6 см, а з ними може сягати 8-10 см. Спочатку бенто-торти робили з плоским декором, але зараз для фантазії кондитерів немає обмежень. Тому й різниця в параметрах може бути суттєвою.
Кількість коржів залежить від виду тесту:
- бісквітне - 2-3;
- сирне або пісочне - 6-8;
- листкове - близько 10.
Також на вагу впливають кількість та консистенція крему, адже розміри бенто-торта обмежені параметрами упаковки. Оригінальні азіатські десерти важать 400 г, але кондитери можуть зробити вироби вагою від 500 до 900 г. Тоді смачною випічкою зможуть насолодитися вже 2–4 особи.
У красивій коробочці: упаковка бенто торта
Десерт завжди пакують у зручний бокс відповідного розміру з кришкою. Саме коробка визначає діаметр та висоту бенто-торта. Найчастіше це упаковка зі спіненого полістиролу білого кольору, яка:
- досить міцна;
- добре тримає форму;
- підтримує прийнятний температурний режим.
Також кондитерські вироби подають в одноразових контейнерах із тонкого прозорого пластику або з фольги. Існує два способи пакування десерту. Найчастіше готовий бентоторт акуратно переносять у коробку на листі пергаменту для випічки. Іноді його збирають у контейнері за принципом кремових десертів. Тоді прикрашають тільки верхню поверхню, оскільки бічні стикаються зі стінками боксу. Також у комплекті часто йде десертна ложка, щоб можна було з'їсти бенто-торт у будь-який час та у будь-якому місці.
Підкорює серця: персональний декор
Одна з причин популярності бентотортів - індивідуальність. Це свого роду солодка листівка, яку легко привітати з днем народження, річницею чи іншою важливою датою. Десерт можна подарувати як родичам, так і друзям, колегам.
Для персоналізації на нього наносять тематичні прикраси та особисті написи. Також можна декорувати десерт улюбленими солодощами чи фруктами. Такий подарунок з'їдається швидко, але надовго запам'ятовується.