Український хліб - відома база з дитячого садочка, що символізує не просто еталонність, а національне багатство. Традиції переламування хліба відомі здавна, як запорука щирості. А основа плекання нашої славнозвісної паляниці залежить від борошна.
У свою чергу якість борошна залежить від якості перероблюваного зерна і технології виробництва. І ось на цьому етапі відкривається сила обладнання для переробки та зберігання зерна української компанії https://www.remix.com.ua/.
Отож, як створюється борошно?
Ціпи для молотіння та жорна наших бабусь - автентичні, але залишились на узбіччі минулого, натомість, українські технології вже давно показали себе як одні з кращих у світі.
Проте незмінним є процес виробництва борошна, що складається з двох етапів — підготовчого і безпосереднього розмелювання (помолу) зерна.
І тут твориться маленька магія - як зернятко стає найважливішим компонентом для духмяного хлібчика.
На підготовчому етапі робіт застосовується зерноочисне обладнання, за допомогою якого зерно звільняється від сміття, пилу, нестандартних зерен. В результаті такої обробки послаблюються зв'язки між оболонками і ендоспермом зерна, підвищується еластичність оболонок, поліпшуються борошномельні і хлібопекарські властивості зерна.
Перед надходженням зерна у відділення, лабораторія проводить контроль його якості: визначають вміст сміттєвих і шкідливих домішок, органічної домішки (основне проросле зерно, зерна інших культур), вміст сирої клейковини і вологості.
Процес розмелювання зерна: тут розмольна група обладнання подрібнює підготовлені суміші до стану, в якому продукт буде придатний для подальшого використання у харчовій промисловості. З'являється квінтесенція майбутнього хлібчика.
Окрім цього на етапах передачі від одних машин до інших необхідно забезпечити їх транспортування за допомогою спеціальних ліній. Таких може бути декілька, тому що для отримання кінцевого продукту сировина проходить не один вид переробки.
Робота всіх видів обладнання має бути ефективною та безперебійною. Це можливо, коли в запасі є витратні матеріали, сита та пристрої. У додаток до цього якісне обладнання відповідає технічним вимогам та правилам довготривалої експлуатації.
Завдяки інноваційності, комплексним рішенням та професіоналізму - створюється та плекається найважливіший атрибут кожного столу української родини.
Смак і запах продукту, структура м’якушки, колір скоринки і, найголовніше, користь для споживача – на кожну з властивостей хліба та здоби, в першу чергу, впливає якість борошна.