18 травня, 2025
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Інтернет
  • Коротко про коробки для піци: яким вимогам мають відповідати та які вони бувають

Коротко про коробки для піци: яким вимогам мають відповідати та які вони бувають

  • 18 травня, 2025 8:29

Піца має чимало прихильників ледь не в кожному куточку нашої планети. М'ясна, сирна чи вегетаріанська — існує безліч начинок на будь-який смак та гаманець. Чимала популярність страви впливає на ряд вимог, які висуваються щодо її подання споживачам. До прикладу: піца має найкращий смак тоді, коли вона ще свіжа і тепла, тому і клієнтам страву повинні подавати за лічені хвилини після приготування. Проте якщо у закладі це ще реально, то що тоді говорити за доставку? Ви безумовно хоча б раз у житті куштували їжу з улюбленого ресторану чи піцерії, яку вам привезли буквально під двері. Але ж не усі рази гаряча страва прибувала до вас саме такою, правда ж? Сучасний ритм життя та завантаженість на дорогах, звичайно, впливає на час доставки кур'єром замовлень. Однак є ще один важливий фактор — і це упакування. Саме якість спеціальних тар дозволяє зберегти свіжість та температуру їжі при її транспортуванні із закладу до вашого дому чи офісу.

Вимоги до коробок для піци

Чимало власників бізнесу обирають купувати коробки для піци оптом, адже це суттєво економить витрати. Але, на жаль, маючи на меті зекономити гроші, багато хто забуває про такий аспект, як якість придбаного товару. І це одна з найбільших помилок, адже саме від цього нюансу залежить рівень сервісу бренду. Хороші коробки для піци мають бути:

  • достатньо міцними (вони не повинні деформуватись при перевезенні, просідати під вагою страви);
  • стійкими до впливу вологи (від гарячої їжі йде пар, частина якого осідає у вигляді конденсату і це погано впливає на смак піци, тому матеріал коробок не має намокати під дією вологи, а пар повинен мати можливість виходити через спеціальні отвори);
  • стійкими до перепаду температур (страви мають бути гарячими або принаймні теплими, коли потраплятимуть до рук споживачів);
  • естетичними (у сучасному світі упаковка повинна мати привабливий зовнішній вигляд, та відтворювати візуальну картку закладу);
  • стійкими до жирів (коробки не мусять пропускати масла та жир від піци, зберігаючи зовнішню поверхню сухою).

Не слід забувати, що матеріал, із якого виготовляються тари, має відповідати санітарно-гігієнічним нормам.

Які матеріали використовують для виготовлення коробок

Найчастіше застосовується гофрокартон чи мікрогофрокартон. Обидва варіанти достатньо міцні та не розмокають під дією вологи. Також можна відзначити їх доступну вартість (що, власне, і пояснює актуальність матеріалів). Особливу популярність має тришаровий гофрокартон, який буває коричневим або білим (з однієї сторони). Хорошим рішенням являється й матеріал з додаванням целюлози: він обходиться набагато дорожче, проте упаковка з нього виявляється ідеальною для гарячої піци.

Розміри й форма упаковок для піци

Діаметр страви може бути різним й тому обирати параметри тар необхідно виходячи з цього моменту:

  • варіанти «міні» підходять для піци, діаметром від 15 до 20 см;
  • «стандарт» використовують для 30 см.

Звичайно, знайти можна й куди більші коробки. Що стосується їхньої форми, то вона може бути:

  • прямокутною (для кальцоне);
  • трикутною (для різних видів страви, які беруть заради дегустації).

Також відзначаються коробки-трансформери у яких кришка має перфорацію хрест-навхрест, а дно дві лінії.

Поділитись

Новини по темі: