17 листопада, 2024
Ми в соцмережах

Як обрати якісний посуд для дому

  • 11 серпня, 2024 16:53

Витончене сервірування - безпрограшний спосіб створити потрібний настрій та відчуття гармонії в інтер'єрі та за столом. І для цього зовсім необов'язково чекати свят чи особливих приводів. А якісний і гарний посуд для приготування їжі - це те, що точно підніме настрій господині. На POSUD SALE такий посуд можна знайти ще й зі суттєвою знижкою.

Що потрібно знати про види кухонного посуду.

Орієнтуватися в багатому світі начиння буває складно. Особливо господиням-початківцям. Тут панує різноманітність форм, розмірів, кольорів, матеріалів, функцій. Найзручніше розділити кухонний асортимент за призначенням.
Кухонний посуд для виготовлення – ємності, розраховані на термообробку декількох порцій. Мають значний об'єм, підвищену механічну міцність, термо- і жаростійкість. В них готують за допомогою газової плити, духовки, НВЧ-печі, електричної, склокерамічної, індукційної варильної панелі. Смажать, варять, запікають їжу. Від нагрівання поверхня не деформується, не тріскається.
До категорії входять:

  • класичні сковороди, сотейники, око, сковороди-гриль, млинці
  • ковші, каструлі, казани, пароварки, мантоварки;
  • форми та горщики для запікання, листи;
  • вафельниці, рибниці, фритюрниці;
  • турки, кавоварки, кремери.

Кухонний столовий та чайний посуд – приладдя для сервірування готових частувань. Сюди відносять індивідуальні та загальні ємності, в які їжу перекладають із посуду, де її готували. Також це атрибути чайних та кавових церемоній. Головні плюси – термостійкість, естетика, вологостійкість, мала вага.
Під будь-який стиль оформлення кухні можна підібрати гарний посуд на кожен день, щоб з ранку пити каву з витонченої порцелянової чашки, а на вечерю є свіжі салати та смачні відбивні зі стильних тарілок. Головне вибрати якісний посуд, який надовго збереже свій зовнішній вигляд при щоденному використанні.

Тарілки як основний вид посуду для кожного

Вибираються вони в основному за матеріалом, з якого виготовлені:

  • Порцелянові тарілки - дорога і вишукана класика. Найкраще використовувати для святкового застілля.
  • Фаянсові тарілки на вигляд практично не поступаються фарфору, але гірше тримають тепло. Гарний повсякденний посуд.
  • Керамічні тарілки важчі, виглядають грубішими і крихкішими.
  • Скляні тарілки гарні, але дуже тендітні, бояться перепаду температур.
  • Удароміцне скло - хороший матеріал для посуду для сервіровки (страви, салатники).
  • Дерев'яні тарілки стильно виглядають, проте вимагають ретельного догляду. При взаємодії з деякими продуктами дерево темніє, а тріщини та подряпини можуть стати місцем розмноження бактерій.

Найкращі тарілки повсякденного використання — фаянсові чи керамічні.

Переваги посуду з кераміки

Поняття «кераміка» дуже широке, оскільки означає будь-який посуд, виготовлений з глини. Фаянс, майоліка, керамограніт, порцеляна є представниками сімейства кераміки. Вони виготовляються з білих та червоних глин з додаванням піску та подрібнених мінералів, наприклад, польового шпату, кварциту, мармуру. Співвідношення пропорцій у складі сировини та температура випалу становлять різницю між різними типами кераміки.
Технологія виготовлення визначає властивості та зовнішній вигляд посуду.
Класична кераміка має безліч переваг, серед яких:

  • термостійкість – посуд можна ставити в духовку та мікрохвильову піч, а також мити у посудомийній машині;
  • довговічність – при дбайливому догляді вона прослужить від 10 до 30 років;
  • міцність – вироби з обпаленої глини не зазнають корозії, на поверхні не утворюються подряпини;
  • висока теплоємність – керамічний посуд добре зберігає тепло, завдяки чому їжа в ньому довго залишається гарячою.

Поділитись

Новини по темі: