Витончене сервірування - безпрограшний спосіб створити потрібний настрій та відчуття гармонії в інтер'єрі та за столом. І для цього зовсім необов'язково чекати свят чи особливих приводів. А якісний і гарний посуд для приготування їжі - це те, що точно підніме настрій господині. На POSUD SALE такий посуд можна знайти ще й зі суттєвою знижкою.
Що потрібно знати про види кухонного посуду.
Орієнтуватися в багатому світі начиння буває складно. Особливо господиням-початківцям. Тут панує різноманітність форм, розмірів, кольорів, матеріалів, функцій. Найзручніше розділити кухонний асортимент за призначенням.
Кухонний посуд для виготовлення – ємності, розраховані на термообробку декількох порцій. Мають значний об'єм, підвищену механічну міцність, термо- і жаростійкість. В них готують за допомогою газової плити, духовки, НВЧ-печі, електричної, склокерамічної, індукційної варильної панелі. Смажать, варять, запікають їжу. Від нагрівання поверхня не деформується, не тріскається.
До категорії входять:
- класичні сковороди, сотейники, око, сковороди-гриль, млинці
- ковші, каструлі, казани, пароварки, мантоварки;
- форми та горщики для запікання, листи;
- вафельниці, рибниці, фритюрниці;
- турки, кавоварки, кремери.
Кухонний столовий та чайний посуд – приладдя для сервірування готових частувань. Сюди відносять індивідуальні та загальні ємності, в які їжу перекладають із посуду, де її готували. Також це атрибути чайних та кавових церемоній. Головні плюси – термостійкість, естетика, вологостійкість, мала вага.
Під будь-який стиль оформлення кухні можна підібрати гарний посуд на кожен день, щоб з ранку пити каву з витонченої порцелянової чашки, а на вечерю є свіжі салати та смачні відбивні зі стильних тарілок. Головне вибрати якісний посуд, який надовго збереже свій зовнішній вигляд при щоденному використанні.
Тарілки як основний вид посуду для кожного
Вибираються вони в основному за матеріалом, з якого виготовлені:
- Порцелянові тарілки - дорога і вишукана класика. Найкраще використовувати для святкового застілля.
- Фаянсові тарілки на вигляд практично не поступаються фарфору, але гірше тримають тепло. Гарний повсякденний посуд.
- Керамічні тарілки важчі, виглядають грубішими і крихкішими.
- Скляні тарілки гарні, але дуже тендітні, бояться перепаду температур.
- Удароміцне скло - хороший матеріал для посуду для сервіровки (страви, салатники).
- Дерев'яні тарілки стильно виглядають, проте вимагають ретельного догляду. При взаємодії з деякими продуктами дерево темніє, а тріщини та подряпини можуть стати місцем розмноження бактерій.
Найкращі тарілки повсякденного використання — фаянсові чи керамічні.
Переваги посуду з кераміки
Поняття «кераміка» дуже широке, оскільки означає будь-який посуд, виготовлений з глини. Фаянс, майоліка, керамограніт, порцеляна є представниками сімейства кераміки. Вони виготовляються з білих та червоних глин з додаванням піску та подрібнених мінералів, наприклад, польового шпату, кварциту, мармуру. Співвідношення пропорцій у складі сировини та температура випалу становлять різницю між різними типами кераміки.
Технологія виготовлення визначає властивості та зовнішній вигляд посуду.
Класична кераміка має безліч переваг, серед яких:
- термостійкість – посуд можна ставити в духовку та мікрохвильову піч, а також мити у посудомийній машині;
- довговічність – при дбайливому догляді вона прослужить від 10 до 30 років;
- міцність – вироби з обпаленої глини не зазнають корозії, на поверхні не утворюються подряпини;
- висока теплоємність – керамічний посуд добре зберігає тепло, завдяки чому їжа в ньому довго залишається гарячою.