Навіть в такі тяжкі часи, як зараз, кожен з нас намагається створити комфортні умови життя для своєї родини. Це стосується і харчування. Поки є можливість, ми купуємо хороше м’ясо, бавимо себе морепродуктами. Ці товари слід купувати в перевірених магазинах, щоб отримати смачну та поживну страву.
Сьогодні для того, щоб придбати продукти для вечері, не варто навіть виходити з дому. Замовити м’ясо, рибу і морепродукти можна на сайті онлайн магазину kupi-rakushku.od.ua. Він представляє широкий асортимент якісних товарів, кожен з яких має не тільки фото, але й детальний опис характеристик. Вся продукція розділена на категорії, що дозволить покупцю швидко зорієнтуватись і знайти саме те, що йому потрібно. Вигідні ціни, швидка доставка, приємне обслуговування та неймовірний смак гарантовані.
Основні правила вибору якісного м’яса та морепродуктів
Якщо говорити про вибір м’яса, тут варто слідувати наступним правилам:
- Не потрібно соромитись просити сертифікат на продукт, щоб ознайомитись з його свіжістю та іншими особливостями;
- Запах. Якісне м’ясо не має неприємного запаху. Ні в якому разі не слід погоджуватись на покупку м’яса з підозрілим запахом – це може бути запах гниття чи кислуватий аромат. Також повинене насторожити покупця і запах хімічних речовин;
- Не слід купувати м’ясо зі слизом. Його наявність говорить лише про тривале перебування на полицях магазину або порушення правил зберігання. В будь-якому випадку, вживання такого м’яса буде небезпечним для організму;
- Зовнішній вигляд. Натуральне м’ясо не має ідеального зовнішнього вигляду. Слід обирати шматки, які виглядають природньо. Вони не матимуть ідеальної форми та рівних вкраплень сала;
- Пружність. Після натискання на свіже м’ясо, йому швидко повертається попередня форма, чого не стається із залежаною продукцією;
- Жир. При наявності такого він повинен бути білого кольору (без жодних інших відтінків). Також він повинен бути м’яким, як і саме м’ясо.
Купуючи морепродукти, необхідно слідувати наступним порадам:
- При купівлі заморожених креветок слід звертати увагу на їх хвостики – якщо вони прямі, а не загорнуті, краще відмовитись від покупки. Нерівномірне забарвлення креветки сигналізує про початок псування продукту. Краще обирати ті, які заморожені сухим методом. Свіжі креветки повинні мати вусики та лапки;
- Купуючи лобстерів, лангустів чи омарів, краще орієнтуватись на молодих особин. Не варто купувати лобстера, що загинув ще до термічної обробки. В такому випадку є високий ризик наявності небезпечних бактерій;
- Краб повинен мати твердий панцир без нальоту або пошкоджень. Слід врахувати, що м’ясо молодих самців найсмачніше;
- Обираючи кальмара, слід враховувати що стружка робиться із щупалець старих особин, що не характеризуються високими смаковими показниками та користю. М’ясо старших особин більш жорстке. Найкращим варіантом є бебі кальмари;
- Найкращий восьминіг важить до 3 кг. Він пружний та гладкий, має морський аромат. Шкіра повинна бути блідо-коричнева та без пошкоджень;
- Устриці не повинні мати неприємного запаху. Присутність зеленого нальоту є нормою;
- Найсоковитіші мідії – більші за розміром. При купівлі неочищених мідій, слід обирати лише ті, в яких стулки міцно стиснуті.