30 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Як припинити дозвіл на експлуатацію митного складу

  • 26 листопада, 2021 19:09

Митна служба є державною організацією, що забезпечує підприємницькі виробництва багатьма сервісами та послугами, у тому числі й адміністративними. Такі операції дозволяють ретельно контролювати певні види діяльності, що проходять через митний контроль.

Послуга, що стосується питання про митний склад, може бути оброблена територіальними органами Державної митної служби України. Як і для більшості побутових та підприємницьких послуг, потрібно подати заяву від власного імені, пов'язану із бажанням припинення дії дозволу на застосування митного складу.

Також доцільно буде скористатися допомогою законного представника, якщо в особи немає можливості знаходитися на території України на час оформлення документів. У такому випадку уся нотаріально завірена документація повинна прибути до місця реєстрації операції з використанням поштових послуг. До органів виконавчої влади може звернутися юридична особа, або ФОП.

З детальними умовами та причинами, що стосуються звернення до Державної митної служби, можна ознайомитися на онлайн-порталі Гід з державних послуг. Сервіс апелює до офіційних державних джерел та надає дані про терміни виконання, податкові внески та документацію для отримання послуг.

Документи, що необхідно мати при собі для оформлення

Для візиту до митної служби потрібна лише заява суб'єкта, який має підтверджений документ про дозвіл використання митного складу, що стосується його закриття.

Допущення, надані офіційними органами влади, можуть бути недійсними або анульованими у таких випадках:

  • недотримання вимог щодо підприємницької діяльності, встановлених Кодексом та Кабміном України;
  • закінчення терміну дії оренди території та приміщення, що використовуються суб'єктом господарювання;
  • за відповідним позовом підприємства, яке має дозвіл.


При цьому, про припинення дії дозволу обов'язково повідомляється у відповідному наказі. Заборони на використання митного складу накладаються не довше, ніж до моменту виконання вимог, прописаних у правових актах.

Як дізнатися про результати надання послуги

Результатом надання територіальним центром Державної митної служби України послуги щодо позбавлення права на використання митного складу є копія наказу про припинення цього дозволу. При цьому, документ має бути нотаріально завіреним мокрою печаткою.

Копію можна отримати як особисто, так і через законного представника, користуючись послугами поштового відділення.

Поділитись

Новини по темі: