16 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Як вибрати компресорний інгалятор для медичних цілей?

  • 28 вересня, 2021 15:47
Компресорний небулайзер являє собою спеціальний пристрій, який призначений для проведення інгаляційної терапії за допомогою аерозольних препаратів. За рахунок такого обладнання можна проводити лікування бронхіальної астми, риніту, фарингіту, ларингіту. Прилад має невеликі габарити, тому його можна взяти з собою в дорогу. Якщо ви вирішили купити медичну техніку в Україні, то варто звернутися до експертів в цій області.

Як вибрати небулайзер компресорного типу?

Небулайзер працює як від звичайної розетки, так і від батарейок. У прилад можна заливати різні лікарські засоби. Тому він відмінно підходить для малюків. Інгаляції, проведені таким приладом, вважаються найефективнішими. Крім того, цей прилад має багато інших плюсів.

Щоб вибрати прилад правильно, потрібно звернутися до лікаря. Він проведе огляд дитини, визначить причину кашлю. Тільки тоді стане ясно, як краще його лікувати. Це можуть бути сиропи, таблетки, мікстури, компреси. Інгалятори діляться за способом подачі ліків на:

  • компресорний;
  • ультразвуковий;
  • паровий.


Компресорні інгалятори забезпечують потрапляння ліки в легені за рахунок тиску, створюваного компресором. Ультразвукові та парові інгалятори працюють за рахунок коливань і випаровування лікарської речовини. Чим більше розмір частинок, тим глибше проникнення ліки в дихальні шляхи.

Медичні рекомендації

Якщо захворювання носить бактеріальний або вірусний характер, то потрібно приймати противірусні, антибактеріальні препарати. В такому випадку призначають інгаляції. Вони є найкращим методом лікування. Особливо це важливо при запаленні дихальних шляхів. Саме інгаляції допомагають швидко позбутися від нежиті, тонзиліту, фарингіту. Але перед тим як робити препарат для інгаляцій, його потрібно підготувати.

Що потрібно знати про інгалятор

Інгалятор компресорний-сучасний пристрій для небулайзерної терапії, яке використовується для проведення процедури небулайзером.

  • Небулайзери, на відміну від компресорних небулайзерів, застосовуються для розрідження і виведення мокротиння, а також для зволоження повітря.
  • Ці прилади можуть застосовуватися як в стаціонарних умовах, так і в домашніх.
  • Принцип роботи інгалятора полягає в розпиленні лікарського препарату за допомогою спеціальної насадки. Розпилювач складається з циліндра, який знаходиться у вертикальному положенні.


Зверху розташований розпилювальний носик. Ліки, як правило, потрапляє в камеру при натисканні на клавішу, після чого відбувається розпорошення рідини. У компресорних інгаляторах є вбудований захист. При порушенні герметичності камери, прилад відключається, не завдаючи при цьому шкоди пацієнту.

Поділитись

Новини по темі: