16 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Інтернет
  • В яких ситуаціях використовують гербіциди для обробки картоплі?

В яких ситуаціях використовують гербіциди для обробки картоплі?

  • 8 вересня, 2021 18:33
Картопля є дуже популярним овочем, який вирощують в більшості регіонів Росії. Однак його вирощування пов'язане з певною кількістю труднощів, які пов'язані з особливостями розвитку рослини. В результаті проведення такої процедури, як протруювання насіння, вдається уникнути появи багатьох шкідників і хвороб на бульбі. Для чого проводять обробку насіннєвої картоплі перед посадкою. Вибираючи гербіциди для картоплі варто віддавати перевагу якісній продукції.

Умови застосування гербіцидів

Гербіциди застосовують для знищення рослинності, наприклад бур'янів, коли необхідно обробити велику ділянку і при цьому не пошкодити культурні посадки. Найчастіше гербіциди використовують на посівах картоплі. Застосування такого препарату зменшує врожайність, тому що бур'яни починають швидше рости та розвиватися. Крім того, це негативно позначається на зростанні картопляних бульб.

Гербіциди можуть завдати шкоди рослинам сімейства пасльонових. Тому після обробки препаратом потрібно уважно стежити за тим, щоб картопля межувала з помідорами, перцем, баклажанами і т.д. також варто обмежити присутність цієї рослини на ділянці, не обробляти поруч з ним грядки. Якщо дотримуватися всіх правил, то картопля буде захищена від бур'янів і не постраждає через цю операцію. Але бувають ситуації, коли без використання гербіцидів не обійтися.

Які існують гербіциди?

Існує кілька різновидів гербіцидів.

  • Одні з них знищують однорічні бур'яни. До таких належить, зокрема, Гліфос.
  • Інші препарати знищують бур'яни тільки на певних стадіях розвитку. Вони називаються ґрунтовими гербіцидами. Серед них слід відзначити діурон, атразин.
  • Є ще різновид ґрунтових гербіцидів, які призначені для виборчого знищення певних видів бур'янів.


За статистикою, врожайність картоплі залежить від кількості бур'янів в 1,5 раза. До того ж при застосуванні гербіцидів урожай знижується в перший рік використання на 5 – 15%, а в другій – ще на 10 – 20%. За допомогою гербіцидів вдається знищити тільки однорічні бур'яни (такі як пирій, кульбаба, Берізка, будяк, осот, грицики, пікульнік і ін.), багаторічні бур'яни (наприклад, кульбаби, молочай, жовтець, хвощ польовий і ін.) залишаються, але меншою мірою.

Якщо говорити про бур'яни, які добре ростуть в умовах відкритого ґрунту, то їх можна побачити серед картоплі. До них відносять будяк, амброзію, пікульнік, осот, Лободу та інші. Для того, щоб обробити такі рослини, використовують препарати з позначкою «проти бур'янів». В основному гербіциди представлені у вигляді порошків, водних розчинів і емульсій. Такі засоби краще розподілити по поверхні ґрунту і рівномірно розпорошити в міжряддях.

Поділитись

Новини по темі: