19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Інтернет
  • Як обрати сервери: рішення для великих компаній та спеціальних завдань

Як обрати сервери: рішення для великих компаній та спеціальних завдань

  • 9 серпня, 2021 10:15
Новачки у вебдизайні зазвичай вибирають для початку спільний хостинг. Але з часом компанія зростає, магазин набирає обертів, на веб - сайті з’являється все більше фотографій. Трафік зростає, і магазин створює все більше навантажень. У цій ситуації майстри починають розглядати виділений сервер або VPS. Слід дізнатись про відмінності VPS хостингу від виділеного сервера. Що буде кращим рішенням?

Сервер VPS - як він працює?

VPS (Virtual Private Server) — це просунутий віртуальний сервер. Можна сказати, що між спільним хостингом і виділеним сервером існує компроміс. Він завжди розташований на одній фізичній машині разом з кількома іншими серверами VPS. Слід зазначити, що кожен із цих серверів ізольований один від одного. Завдяки програмному забезпеченню на сервері VPS можна повністю імітувати фізичний сервер.

Системи VPS пропонують повний адміністративний доступ до управління послугами. Таким чином, користувач має контроль не тільки над програмами, але і над ресурсами сервера. Це означає, що тепер він може самостійно перезапустити або вимкнути сервер, а також збільшити його параметри. Насправді більш істотна відмінність між сервером VPS і виділеним сервером полягає в тому, що тут кілька користувачів використовують апаратні ресурси фізичного сервера. 

Що таке виділений сервер?

Виділений сервер — це незалежна фізична машина, яка знаходиться у розпорядженні одного користувача. Тому немає ситуації, коли на одній машині буде кілька віртуальних серверів, як це відбувається з VPS. Користувач має повний контроль над сервером — операційна система та конфігурація обладнання залежать від власних налаштувань. Виділені сервери не мають віртуальних обмежень щодо обчислювальної потужності. Все залежить від можливостей фізичного сервера, оскільки він, на жаль, дорожчий за сервери VPS. 

Виділений сервер або VPS - що обрати?

І виділений сервер, і VPS мають свої плюси та мінуси. Перевагою VPS є його: 

  • висока конфігурація, 
  • висока продуктивність,
  • відносно низька ціна. 


Ще одна перевага полягає в тому, що операція менш складна. Виділений сервер, своєю чергою, має: 

  • більшу можливість персоналізації, 
  • вибір обладнання та операційної системи,
  • більшу ефективність. 


Великим недоліком є висока ціна та необхідний високий рівень досвіду адміністратора. 

Якщо користувач знає лише основи адміністративних дій або просто не хоче витрачати занадто багато грошей на виділений сервер, VPS-сервер може стати хорошим вибором. Це надзвичайно ефективний та гнучкий інструмент. Сервери VPS рекомендуються для середніх і великих магазинів або для роботи з кількома клієнтськими веб - сайтами. 

Однак, якщо потрібен сервер для спеціалізованих додатків на великих підприємствах, які потребують незалежного середовища з високими обчислювальними можливостями, краще обрати виділений сервер. Таке рішення спрацює, наприклад, при роботі зі складними сайтами з великою базою користувачів або коли наш сайт генерує гігантський трафік. Виділені сервери рекомендуються для хостингу компаній, великих магазинів або рекламних агентств.

Перш ніж обирати сервер, слід подумати, для яких додатків він буде використовуватися, і який рівень просування має адміністратор. Не кожен може працювати з виділеним сервером.

Поділитись

Новини по темі: