19 грудня, 2024
Ми в соцмережах

Раціон харчування: чи можна їсти піцу під час вагітності?

  • 23 липня, 2021 23:56
Давайте разом з піцерією ilMolino для початку розберемося в основних інгредієнтах піци і з'ясуємо, наскільки вони корисні чи шкідливі.

Сир - основний компонент

По-перше, основний компонент, без якого не обходиться жодна піца - це сир. У корисні властивості молочних і сирних продуктів сумніватися не доводиться, адже саме вони є джерелом кальцію, пишуть на сайті ilmolino.ua/delivery/pizza.html.

Казеїн, молочний білок повільної дії, який виходить шляхом створаживания молока, має в своєму складі всі необхідні людині амінокислоти. Він стимулює вироблення білка в м'язах і формує міцну кісткову масу.


У складі твердих сирів крім казеїну міститься багато кальцію, фосфору і ненасичених корисних жирів. Вони надають корисну дію при шлункових захворюваннях або токсикозі.

Саме тверді сорти сиру, приготовані під впливом високих температур, вважаються безпечними для вагітних жінок, так як повністю виключають потрапляння в організм хвороботворних бактерій, таких як лістерії (що містяться в сирому молоці).

Під час вагітності варто уникати вживання в їжу м'яких або блакитних сирів (з цвіллю), тому що їх низька кислотність сприяє розмноженню мікроорганізмів. При виготовленні піци, твердий сир піддається термічній обробці, під час якої гинуть всі шкідливі бактерії.

Помідори є основним джерелом ліполіна

По-друге, помідори, присутні майже в кожній піці, є основним джерелом ліполіна. Ця речовина багато антиоксидантами запобігає загрозу розвитку серцево-судинних захворювань і знижує ризик розвитку ракових захворювань.

Найдивовижніше, що при термічній обробці, зміст ліполіна в помідорах збільшується в 1,5 рази. Також томати містять багато корисні мікроелементи, такі як калій, що зменшує набряки, фосфор, що поліпшує метаболізм, цинк, який зміцнює нігті і волосся, і залізо, проти розвитку анемії.
справжня італійська піца готується на основі оливкового масла

Піца готується на основі оливкового масла

По-третє, справжня італійська піца готується на основі оливкового масла, першого холодного віджиму. Про лікувальні властивості оливок відомо ще з часів Стародавньої Греції. Оливкова олія є одним з найбільш корисних інгредієнтів в раціоні вагітної жінки, завдяки високому вмісту ненасичених жирних кислот, які сприяють формуванню мозку і нервової системи у майбутньої дитини.

Вживання масла позитивно впливає на обмін речовин і підвищує імунітет організму.

Саме тісто для піци готується з вищих сортів білого борошна, з додаванням дріжджів, що мають цілий ряд корисних амінокислот, мінералів і вітамінів групи В. Антиоксиданти, що містяться в пшениці, завдяки своїм протівоокіслітельним властивостями, підвищують імунітет організму матері. Для активації всіх корисних речовин, що входять до складу тесту, піцу необхідно випікати більше 10 хвилин при 300 градусах.
  • Отже, піца не містить будь-яких шкідливих продуктів, але не варто забувати про те, що це блюдо хоч і корисно, але вважається висококалорійним. Зловживання їм може привести до набору маси і ожиріння.

Вагітним жінкам слід вести облік калорій і складати свій раціон переважно з корисних і здорових продуктів.
Поділитись

Новини по темі: