2 травня, 2024
Ми в соцмережах

Схема та особливості роботи фулфілмент-компанії

  • 22 липня, 2021 15:43
В послуги фулфілмента входить комплексна обробка замовлень. Це не тільки прийом дзвінків і аналіз листів з електронної пошти, а й інформування потенційних клієнтів. Співробітники фулфілмент компанії також займаються комплектацією замовлень, приймають оплату і навіть обробляють повернення.

Компанія гарантує:

  • відповідальне зберігання товару;
  • прийом продукції у постачальника;
  • оправлення за адресою замовника або видачу його через «самовивезення».


Відповідальне зберігання товарів

Зберігання продукції на складі - це цілий організований процес. Фулфілмент - компанія приділяє особливу увагу стану складу, його обладнання та охорони приміщення і гарантує збереження товару.

Замовлення зберігаються на спеціальних палетах - піддонах. Оплата з інтернет-магазину стягується за кожне місце на палеті, в залежності від їх кількості.

Вибираючи компанію, дізнайтеся, які у них склади: опалювальні чи ні. Кожному виду продукції необхідний свій температурний режим. Але швидкопсувний товар на склад не приймають.

Якщо магазин торгує цінним товаром, вибирайте фулфілмент - компанію, яка надає приміщення з обмеженим доступом.

Прийом товарів у постачальника

Для цього компанії виділяють окремий штат співробітників. Вони приймають товар строго за накладними, перевіряють цілісність упаковки і кількість позицій в наявності. Якщо постачальник привіз продукцію в неналежному вигляді, товар не приймуть на склад.

Компанія несе відповідальність за всі позиції, які приймає, тому проводиться комплексна перевірка. Краще вибирати партнера зі складом, який оснащений POS-системою. Тоді на всіх упаковках будуть етикетки зі штрих-кодами.

Комплектація замовлень

Процес комплектації вимагає особливого підходу і відповідальності з боку виконавців. Від цього залежить репутація інтернет-магазину.

Плата за комплектацію та упаковку стягується за кожну одиницю товару. Якщо фулфілмент-компанія ставить штрих-коди, замовлення формують швидше, якісніше і з меншим ризиком помилок. Додаткову перевірку на працездатність товару потрібно оплачувати окремо.

Доставка та самовивіз

У фірм, які надають фулфілмент - послуги, найчастіше є штат кур'єрів. Вони розвозять товари за адресою і вручають особисто в руки замовнику, перевіривши його особистість за паспортом. Деякі компанії вимагають, щоб клієнт поставив свій підпис на спеціальному бланку - підтвердження успішної доставки. Якщо ви не хочете користуватися доставкою фулфілмента, можна укласти договір зі сторонньою службою.

Не у всіх інтернет-магазинів доставка безкоштовна, тому багато замовників вибирають послугу «самовивезення». В такому випадку у фулфілмента повинен бути офіс, куди клієнт прийде за своїм товаром.

Поділитись

Новини по темі: