24 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Бізнес-план – запорука успішного бізнесу

  • 25 травня, 2021 11:23
Завдання зі складання бізнес-плану обов'язково входять до навчальних планів майбутніх фахівців і бакалаврів загальної та промислової економіки, маркетингу і стратегічного менеджменту. Процес бізнес-планування - необхідний елемент підприємництва, тому що без плану мрія залишиться незмінною. 

Ви можете замовити розробку якісного бізнес-плану не виходячи з дому чи офісу в CITY PROFIT. Коли ви замовили створення бізнес-плану і вам представили модель, працівники готові зайнятися питаннями продажів і маркетингу в цьому проєкті (налаштування систем, вибір мікрокоманд, просування онлайн, офлайн, B2B і т. д.). Для цього вам потрібно лише перейти на сторінку.

По цій темі вже існує безліч методичних вказівок і підручників, які постійно видаються. Однак складання бізнес-плану - одне з найскладніших не тільки для студентів, а й для підприємців. Труднощі пов'язані з необхідністю поглибити вузькоспеціалізований предмет, врахувати наявні чинники та спрогнозувати ринкові тенденції. Перш за все, ви повинні відповідати найвищим стандартам у своїй роботі, тому що в підприємницькій компанії хороший бізнес-план - це можливість залучити інвестиції. 

Напрямки діяльності різні, але структура таких документів єдина:

  • Резюме і загальні положення. Тут спочатку в лаконічній, а потім і в розгорнутій формі викладається суть бізнес-ідеї, оцінюється доцільність і потенційна рентабельність її реалізації, розкриваються нюанси;
  • Планування на основі аналізу відповідного сегмента ринку. Тут поетапно прописується схема виведення продукту на ринок, обґрунтовуються цінова, збутова і рекламна стратегії. Фактично, це основна частина обчислювального бізнес-плану, яку найскладніше створити;
  • Витрати. У розділі розглядається оцінка грошових, трудових і адміністративних ресурсів, необхідних для реалізації ідеї;
  • Фінансовий план. Розділ заснований на ряді даних з попередніх частин бізнес-плану і надає інформацію про передбачувані витрати, доходи, які можуть вплинути на прибутковість компанії.

Основна мета розробки бізнес-плану - спланувати господарську діяльність компанії на найближчий і дальній періоди відповідно до потреб ринку і можливістю забезпечити необхідні ресурси.

Бізнес - планування - це більше, ніж просто планування майбутнього, це безперервний процес, широкий спектр якого відображає новий образ мислення про майбутнє, новий образ підприємницького та виробничого життя. У зв'язку з цим замовлення бізнес-плану - це не просто створення документа із зазначенням етапів розвитку бізнесу, а дуже виснажливий творчий і науковий процес.
Поділитись

Новини по темі: