28 березня, 2024
Ми в соцмережах

Безпека в Інтернет. Як захистити свою цифрову ідентичність?

  • 10 травня, 2021 21:04
Інтернет – це безмежний світ інформації. В мережі ти можеш знайти багато цікавого і корисного для себе, але крім хорошого, у віртуальному світі є і погане. Неправильна поведінка в Інтернеті може завдати шкоди не тільки тобі, але й твоїм рідним і близьким. Щоб убезпечити себе в Інтернеті досить дотримуватися нескладних правил.

Віруси та інші шкідливі програми. Будь-якому комп'ютеру можуть нашкодити віруси, вони можуть знищити важливу інформацію або вкрасти гроші через Інтернет, для захисту комп'ютера на ньому встановлені спеціальні програми й фільтри. Не зберігай файли, які були надіслані незнайомцями та не відкривай їх, нікому не повідомляй свої паролі від соціальних мереж й пошти та не викладай їх в Інтернет.

Віртуальні шахраї та інші злочинці Інтернету

В Інтернеті так само є зловмисники. Не повідомляй свою адресу або телефон незнайомим людям і ніколи не викладай цю інформацію в Інтернеті, ніколи не надсилай свої фотографії без батьківського дозволу, пам'ятай, злочинці можуть використовувати цю інформацію проти тебе або твоїх рідних. Якщо ти хочеш взяти участь в якомусь конкурсі або хочеш звантажити картинку або мелодію, а тебе просять вказати свої дані – спочатку порадься з батьками. Ніколи не погоджуйся прийти в гості до людини, з яким ти познайомився в Інтернеті, пам'ятай, що під маскою твого ровесника, може ховатися доросла людина зі злочинними намірами.

Грубіяни й хулігани в Інтернеті

Крім злочинців в Інтернеті є просто злі та невиховані люди, які заради власної розваги можуть тебе образити, пам'ятай, ти не винен якщо отримав образливе повідомлення, не потрібно реагувати на грубих людей, просто припини спілкування. Якщо тобі загрожують в Інтернеті, не бійся повідомити про це батькам, пам'ятай, що мета загроз – налякати тебе або образити, ніколи не бери участі в цькуванні та не спілкуйся з людьми, які ображають інших.

Потрібно заздалегідь думати про те, що публікувати, в Інтернеті кожен може бачити те, яку особисту інформацію публікує користувач, і це не завжди є правильним варіантом. Важливо поважати інших, користувачі несуть відповідальність за те, що публікують в мережі, тому варто модерувати власні коментарі в соцмережах, на форумах. Захистіть свою цифрову ідентичність, потрібно налаштовувати свої профілі в соцмережах, щоб зберегти контроль над інформацією, якою хоче поділитися користувач.

Усі ці правила допоможуть не тільки правильно поводитись у мережі, а й захистять споживачів від небезпек всесвітнього павутиння. 

Автор: Дуравкіна Валерія
Поділитись

Новини по темі: