19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Особливості негабаритних перевезень

  • 6 травня, 2021 20:20
Негабаритні перевезення потрібні в тих випадках, коли необхідно перевезти вантаж, розміри якого не дозволяють доставити його на звичайному автотранспорті. Негабаритні перевезення https://goodwaytrans.com.ua/services-and-prices автотранспортом є складний процес, де в процесі навантаження-вивантаження необхідно залучити спеціальну техніку, коли перевезення вантажу вимагає оформлення дозвільної документації, узгодження з контролюючими органами й ретельного планування маршруту.

Особливості негабаритних перевезень.

Перевезення великогабаритних вантажів автотранспортом має свої особливості. Даний процес складається з декількох етапів:
  • визначення виду негабаритного вантажу і вибір автотранспорту. Спочатку здійснюється завмер всіх показників і визначення негабаритності вантажу. Під ці параметри підбирається автотранспорт. Як правило, автоперевезення негабариту здійснюються з використанням низькорамного трала. Це спеціальний транспорт для великовагових автоперевезень;
  • підготовка вантажу. На даному етапі виконуються всі необхідні заходи для збереження первинних характеристик вантажу в процесі його перевезення. Розробляється схема кріплення і розміщення;
  • забір і відправка вантажу. Цей етап являє собою забір вантажу з пункту відправлення та розміщення і кріплення його на низькорамнику або іншому виді транспорту.

Маршрут для перевезення негабаритного вантажу треба прокладати так, щоб якомога менше створювати проблем навколишнім. Слід планувати поїздку на час з мінімальною інтенсивністю руху.

Уникати переміщення в години пікового навантаження. Намагатися об'їжджати населені мікрорайони, уникати жвавих місць, багатосмугових перетинів доріг. Прокладати шлях транспортування, минаючи естакади, Мости, залізничні переїзди, лінії електропередач.

Переваги негабаритних перевезень.

Перевезення великогабаритних вантажів має наступні переваги:

  • акуратність;
  • висока швидкість;
  • економічна вигода;
  • надійність;
  • універсальність.


Перевезення великогабаритних вантажів - один зі складних видів транспортування. На кожному з етапів від працівників потрібна максимальна точність, великий досвід, певні знання і відповідальність. Промислове оснащення, техніка та інші вироби з великою вагою і розміром неможливо перевозити у звичайному режимі. При виборі транспорту під великогабаритні перевезення слід приділити увагу сумісності вантажу і вимог до навантаження-розвантаження.

Поділитись

Новини по темі: