23 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Будівельні матеріали для покриття даху: сучасні рішення

  • 1 травня, 2021 21:45
Дах кожного будинку має бути міцною і довговічною конструкцією, але це ще не все, на що треба звертати увагу при виборі матеріалів для будинку. Гарний будинок — це той, який також має естетичний дах. Як виглядає черепиця з плоскою покрівлею і чи хороший вибір?

Металочерепиця проти традиційної черепиці

Тип покрівельного покриття, відомий як пласка металочерепиця, — це просте, але дуже естетичне рішення. Сучасні будівельні матеріали дозволяють обрати одне з безлічі рішень. Назва вказує на те, що цей вид покрівлі виготовляється з листового металу, існує кілька видів металу, що використовується у виробництві черепиці:

  • сталь,
  • мідь,
  • алюміній,
  • цинк-титан.


Тип матеріалу визначає ціну та міцність даної металочерепиці. Менш стійкі матеріали, такі як алюміній або сталь, додатково захищені, щоб вони не піддавались корозії. Цей матеріал повністю відрізняється від традиційної керамічної черепиці, яка вважається одним з найкрасивіших, але, на жаль, більш дорогих рішень. Додатковою перевагою металочерепиці є її мала вага, яка ідеально підходить для покриття різних типів дахів, не створюючи ризику перевантаження конструкції. 

Види металочерепиці

Зовнішній вигляд металочерепиці визначається не тільки типом матеріалів, але і способом їх виготовлення. З цієї причини існує кілька типів металочерепиці, які ідеально відповідають потребам споживачів:

  • Профнастил, тобто ідеальна імітація керамічного покриття покрівлі;
  • Пласка металочерепиця — це сучасні черепиці, що використовуються в останніх проєктах.


Звичайна черепиця, найдорожча модель сталевої черепиці, однак, це дуже вигідне рішення для старих будівель, для яких традиційне покрівельне покриття може зруйнувати дах. 

Трапецієподібний лист профнастилу можна знайти переважно в промислових та комерційних будівлях. 

Ціна металочерепиці і вартість монтажу

Металочерепиця є найбільш часто використовуваним покрівельним матеріалом. За популярністю цього виду покрівлі криється його стійкість, простота складання і хороша ціна. Можна купити пласку черепицю приблизно за 4-5$/м.кв. Середні ціни за квадратний метр не перевищують 15$. Виняток становить металочерепиця, ціна якої може сягати кількох десятків доларів за метр. 

Незалежно від того, якими ресурсами володіє домогосподар або яку поверхню даху він має покривати, можна знайти рішення серед широкого асортименту металовиробів для даху. Це гідна обробка даху за вигідною ціною, що має естетичний вигляд як додаткову перевагу.

Поділитись

Новини по темі: