29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Буріння скважин по Києву та області: де знайти спеціалістів?

  • 13 березня, 2021 19:50
При відсутності доступу до центрального водопостачання, якщо є бажання не залежати від послуг комунального господарства або користуватися чистою водою без домішок, слід звертатися в компанію artezbur, що спеціалізується на бурінні свердловин. На ринку послуг вона знаходиться не перший рік, має всі необхідні дозвільні документи на ведення діяльності, орієнтується на індивідуальний підхід до клієнта і гарантує якість виконаних робіт.

Сучасні технології буріння свердловин

Бурові компанії практикують кілька технік буріння, при виборі яких їх співробітники орієнтуються на геологічні особливості ґрунту і на глибину водоносного горизонту:
  • шнекове - для ґрунтів м'якою і середньої твердості з планованим поглибленням до 50 метрів;
  • роторне - для твердого ґрунту;
  • ударно-канатне - для будь-яких порід.

У бурінні застосовуються різні техніки дроблення, які можуть бути обертальні й роторні. Зруйнована порода може віддалятися снарядом у вигляді шнека, склянки або желонки. Альтернативним варіантом проведення операції є отримання її за допомогою промивної рідини або газу.

Шнекове буріння

При застосуванні шнекового буріння руйнування породи проводиться різцем з лопатями. Її залишки виводяться порушу шнеком. Послуги за такою схемою порівняно не дорогі й можуть бути надані в повному обсязі за робочу зміну. Більше знадобиться часу для опрацювання вузьких глинистих ґрунтів. В таких умовах не вийде пробити свердловину на передбачену технологією максимальну глибину. Її неможливо застосувати на сипучих, кам'янистих і пливунних ґрунтах.

Роторне буріння

Буріння свердловини роторним бурінням передбачає руйнування земельних шарів шарошечними долотами з висновком їх включень на поверхню у вигляді отриманого в результаті промивання глинистого розчину. Метод дозволяє впоратися з дробленням будь-яких порід, в тому числі та скельних. З його мінусів можна відзначити велику витрату води для промивання.

Ударно-канатне буріння

Ударно-канатне буріння полягає в руйнуванні породи, що падає з висоти снарядом, за допомогою якого також витягуються її включення. Змінюючи вид снаряда можна працювати з будь-якої ґрунтом.

Висновки

Буріння свердловини краще довірити професіоналам, які також її облаштують відповідно до технологій, що гарантують її тривалий термін експлуатації. При цьому фахівці компанії допоможуть з оформленням дозвільної документації на джерело водопостачання і забезпечать сервісне обслуговування.
Поділитись

Новини по темі: