23 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Сучасні та традиційі методии пологів - які краще?

  • 31 жовтня, 2020 12:22
Все більше молодих майбутніх матусь зарубіжжя обирає альтернативні методи пологів:
  • вертикальні,
  • домашні,
  • в воді…

Часом, деякі методи навіть поєднують, от як наприклад відома блогерка мільйонник - Софія Стужук, що народжувала у воді та ще й вдома, чим, до речі, поділилася на своїй сторінці в соціальній мережі Інстаграм. 

На такі рішення вагітних дівчат підштовхують як раз подібні зіркові історії та іншого роду інформація на цю тему, що можна зустріти в інтернеті.

Сучасні та традиційі методии пологів - які краще?

Ми опитали молодих матусь

Для того аби зрозуміти, що думають, про сучасні методи народження дітей житомирянки, ми опитали місцевих матусь:

«Я вважаю, що кожному своє. Я народжувала класичним способом і сприймала це не як щось жахливе, що просто треба пережити, а як допомогу з мого боку, для моє майбутньої донечки, що вона змогла зёявитися на це світ» - Наталія, 24 роки, мама донечки Марини.

«Я не заморочувалась, проте, таки не народжувала, як це робить більшість - мені робили кесарів ростин, 2-чі, тому що я не хотіла переживати весь це біль. Навіщо це робити, якщо існує маса можливостей полегшити цей процес?» - Юлія, 28 років, мати синочка Давида та доньки Меланії.

«Не знаю стосовно пологів в воду, але домашні пологи – це те над чим я задумуюсь. Зрозуміло, що це все має бути під наглядом спеціаліста і в жодному разі це не повинно відбуватися аби як – це ризик і для мами і для малюка» - Кароліна, 22 роки, майбутня мама донечки Маргарити.

«Пологи в воду це те про що я задумуюсь. Існує багато «за» і «проти», але якщо ми з чоловіком таки наважимось на такий метод – це буде точно відбуватись не в Житомирі, скоріше за все поїдемо в Київ» - Дарина, 33 роки, мама сина Олександра та майбутньої донечки Каріни.


Скільки людей – стільки і думок. Спираючись на результати опитування, що було проведено журналістом "Журнал Житомира", можна зробити висновки, що в Житомирі віддають перевагу все таки традиційному методу пологів, проте знають і вивчають найрізноманітніші. Можливо, наступне покоління матусь вже буде віддавати перевагу сучасним методам.

Автор: Дар'я Войташевська
Поділитись

Новини по темі: