29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Секрети цікавого та вдалого резюме

  • 23 жовтня, 2020 1:23
Влаштуватися на роботу може кожен, проте мало хто знає, що важливу роль у прийомі на роботу грає саме ваше резюме. Резюме – це як ваш портрет, і мова йде не лише про вас, як про професіонала, а як про особистість, про ваше мислення. Правильно і головне – цікаво, написане резюме – це однозначна перемога, якщо фахівця обирають серед інших потенційних бажаючих. Якщо ваше резюме буде написано цікаво та унікально, можете не сумніватися, що ваша кандидатура, як мінімум, зацікавить керівництво, і вони захочуть зустрітися з вами особисто. Що ж такого в тому резюме, і чому воно є важливим – ми розкажемо далі. 

А поки що, пропонуємо ознайомитися з цікавою статтею про те, як написати резюме і які секрети вдалої візитівки, при влаштуванні на роботу на сайті happymonday.ua. 

Поговоримо про резюме

Як ми наголосити вище, резюме вважаться такою собі візитівкою, тому повинно бути цікавим, лаконічним, змістовним і головне – наповненим. Не варто робити резюме по загальному шаблону: сухе і банальне. Максимум, що це про вас говоритиме, що ви вмієте користуватися гуглом. Краще за все додати трохи творчого підходу, або, якщо ваше резюме в серйозну фірму, принаймні, оформити його достойно і читабельно. Проте будь-хто оцінить творчий підхід до складання навіть такого примітивного документу, як резюме, тому фантазію далеко ховати не варто. 

Секрети вдалого резюме

Існує безліч видів резюме, але усі вони мають відповідну структуру, ухилятися від якої – не варто. 

Варто обовязково вказати в резюме:

  • свій попередній досвід роботи;
  • чому обрали саме таку діяльність;
  • знання, вміння, навички;
  • описати свої досягнення;
  • пріорітети, цінності, мету;
  • описати себе, як особистість та працівника;
  • чітко описати, що саме ви хотіли б виконувати;
  • описати свої пропозиції, чому саме ви працюватимете ефективно та якісно.

Що точно не варто робити, складаючи резюме, так це казати в негативному ключі про минулу роботу і керівника, описувати свої можливості з перебільшенням і бути надто самовпевненими. І, звісно, жодних інтернет-шаблонів. Краще не вносити негатив у візитівку, адже резюме – це ваш портрет. Якщо ви акцентуватимете увагу на поганому, то складеться враження, ніби ви проблемна людина, а такі, зазвичай, не уживаються в колективах, які працюють завзято та на позитиві. 

Також добре буде, якщо ви додасте до резюме партфоліо, відгук чи рецензію з минулого місця роботи, а також свої дипломи та нагороди, чи підтверджуючі документи про курси, які ви проходили, для підвищення кваліфікації.
Поділитись

Новини по темі: