Кавомашини – це спеціалізоване обладнання, яке призначене для приготування кави в автоматичному режимі. Дані пристрої мають незаперечні переваги, серед яких можна виділити функціональність, можливість регулювання налаштувань, оперативність виконання процесу.
Основні переваги кавоварок:
- наявність вбудованої кавомолки;
- базове встановлене програмне забезпечення;
- функції програмування і капучинатор з точним дозуванням молока;
- автоматичне промивання внутрішніх складових деталей і механізмів.
Також слід виділити широкий діапазон налаштувань, великий спектр функціональних можливостей і надійність в експлуатації (моделі від провідних компаній-виробників в магазині ДімКави).
Види кавоварок та їх особливості
На ринку обладнання, призначеного для приготування кави, представлено кілька різновидів пристроїв: ріжкові, капсульні й автоматичні. Кожна з груп має свої переваги та недоліки. Однак загальна їх особливість – економія часу.
Ріжкові. Моделі цієї лінійки пристроїв є бюджетними варіантами, які здатні готувати кілька видів напою (наприклад, лате, еспресо, капучино). У процесі приготування застосовується водяна пара, що подається під високим тиском, яка проходить через ріжок з кавою, максимально насичуючись його ароматом і смаком.
Перевагами таких кавоварок можна назвати наявність трубки для пари (для приготування капучино) і невисока вартість.
Капсульні. Дані варіанти відрізняються своєю зручністю і швидкістю приготування напою: капсула з обраною кавою поміщається в машину, після чого натискається кнопка і за 30 секунд користувач отримує готовий напій.
Необхідно відзначити простоту обслуговування, оскільки очищення потрібно проводити лише один раз на декілька днів. Інші переваги кавоварок: безшумна робота, великий вибір капсульної кави, найпростіше управління.
Автоматичні. Виходячи з назви цієї групи обладнання для приготування кави, моделі не вимагають втручання людини, оскільки вони самостійно здійснюють перемелювання зерен, ділять на порції, готують.
Головні переваги пристроїв: висока швидкість приготування напоїв, наявність додаткових функцій, швидке очищення, яке потрібно проводити один раз на 2-3 місяці.
Вибір кавомашин: на що звертати увагу при покупці
- потужність (найбільш оптимальний варіант від 600 Вт – так забезпечується швидке доведення до кипіння);
- матеріал графина (термостійка місткість краще зберігає оригінальний смак і температуру);
- тип фільтра (прилади, елементи яких знімаються, набагато практичніше в експлуатації, оскільки здійснювати очищення набагато легше і швидше);
- функція підігріву (обов'язкова опція, оскільки вона дає можливість підтримувати температуру готової кави впродовж декількох годин).
Також необхідно враховувати можливість знімання піддону для крапель/макухи та резервуара для води, міцність конструкції й естетичні характеристики. Перед вибором кавомашини рекомендується проконсультуватися з фахівцями, бо буде надана детальна і компетентна інформація на задані питання. Це, своєю чергою, дасть можливість підібрати та купити найбільш відповідний варіант для зручного щоденного використання.