25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Який доїльний апарат для корови кращий

  • 16 грудня, 2019 15:18

Сільське життя та господарство стає все більш сучасним з появою нових технологій та товарів. З’являється багато інструментів на побутовому рівні, які роблять щоденну справу за невеликі гроші автоматизованою. З їх допомогою зручно займатись городом або садом, це різноманітний електричний інвентар, спеціальні пристосування для переробки сирої продукції в готову. Також багато змін трапилось в тваринництві. Тільки подивіться як широко розвивається бджільництво, тримання птиці та худоби. Більш активні громадяни роблять с цього прибутковий бізнес і це дуже добре.

Ще за минулі часи звичайний господар тримаючи корову міг доїти її тільки руками. Це накладало багато обмежень. По-перше перейти на механізований спосіб було неможливо, бо не було такого доїльного обладнання. По-друге, важко було тримати більше трьох голів. Щоденний процес отримання молока потребував багато фізичних сил. Тому фермерських господарств було багато, а своїх майже нема. Часи змінились. Декілька заводів вирішили зробити з велетенського устаткування компактний доїльний апарат для корів. Також запропонували покупцеві сепаратори та маслоробки. Завдяки цьому стало легко отримувати самостійно масло, сливки, згущене молоко, йогурти, сири та багато іншого. Все це легше зберігати, воно екологічне, та можна міняти на гроші.

Сучасний доїльний апарат являє собою невелику раму з насосом, бідон та шланги с доїльними приладдям. Щоб почати їм користуватися треба включити кнопку, почекати пари хвилин поки вакуум піднімиться до оптимального рівня та одягти стакани з сосковою резиною на вим’я. Десь через 7-8 хвилин корова віддоїться. Після останньої треба підготовити відро с теплою водою та прогнати її по системі, щоби змити жирову плівку. Дуже проста справа.

Але спочатку треба з чогось вибрати. Тому дамо читачеві кілька корисних порад. Планування доїльного апарата повинно відштовхуватись від кількості голів, які є у вас не тільки зараз, а і з’являться у майбутньому. Вакуумні насоси мають обмеження часу роботи після якого потрібна година на його остигання. Тож вам важливо встигнути обробити кожну, щоб потім не чекати. Існує ліміт до 5-ти корів, та до 10-ти. Ці данні зазначають в характеристиках. Якщо потреба більше, наприклад 15 чи 20, то це можливо в комплектації с другою лінією.

Дивлячись моделі далі, ви побачите, що є сухі та масляні установки, але два варіанти пластинчато-роторні. Конструкція майже однакова, різниця в зовнішньому вигляді та матеріалах. На вал, який іде від електродвигуна, одягається металевий циліндр який має дві або чотири пази. В них вставляються лопатки. Вони мають легкий хід щоб переміщатися. Цей циліндр стоїть не симетрично до основного корпусу насоса, а ближче к одному боку. Утворена камера має вхідний отвір та вихідний для перекачки повітря. Сухий тип дуже простий в обслуговуванні, але має 40 хвилин робочого часу. Щоб його збільшити додають систему з рідким мастилом. Олія зменшує всередині тертя, тому перегрів наступає пізніше. То може бути від 90 до 120 хвилин.

Наприкінці вирішують яким буде матеріал стаканів. Часто можна побачити в назві приставки «Пластик», «Комбі» та «Нерж». Це і є визначення, яке впливає на ціну в тому ж числі. Пластик не має достатньої жорсткості, тому є шанс його швидко зламати. Краще взяти нержавіючу сталь коли не стоїть питання грошей.

Додатковою комплектацією є заміна звичайної соскової гуми на силіконову. Вона не втрачає еластичності на морозі, більш гладка, що не пошкоджує шкіру, та має ресурс в 4 рази вищий. Також є можливість перейти попарне доїння. З ним молоко відкачується не зі всього вим’я, а тільки з двох четвертей. Інші два мають фазу відпочинку, та краще наповнюються.

А ось щоб зупинитися на виробнику треба читати відгуки на незалежних ресурсах ті прохати поділитись досвідом тих, хто вже перейшов на механіку.

Ми бажаємо вам гарної та надійної покупки доїльного апарата, який прослужить багато років без поломок.

Поділитись

Новини по темі: