29 вересня, 2024
Ми в соцмережах

«Житомирський лікеро-горілчаний завод» передано на приватизацію

  • 24 серпня, 2024 10:58

Кабінет міністрів передав на приватизацію державне підприємство "Житомирський лікеро-горілчаний завод", яке було в управлінні Державного управління справами. Про це повідомив представник уряду в Верховній Раді Тарас Мельничук, передає LUGA.net.

Житомирський завод відомий передусім горілкою "Президентський стандарт".

У вересні 2020 році президент Володимир Зеленський видав указ про необхідність приватизувати горілчаний завод з метою збільшення надходжень до державного бюджету. На його виконання знадобилося чотири роки.

Крім Житомирського лікеро-горілчаного заводу, до сфери управління Фонду державного майна передали єдині майнові комплекси:

  • фармацевтичне підприємство "Біологічна фабрика" в Херсоні;
  • Херсонський облветсанзагін (ветеринарна діяльність);
  • ДП "Укрмеддіяльність" (оптова торгівля фармацевтичними товарами, Київ);
  • ДП "Укрмедпроектбуд" (будівництво);
  • Другий воєнізований гірничорятувальний загін (пожежна служба, Лисичанськ).

Ще Фонду державного майна передали повноваження з управління корпоративними правами держави у статутному капіталі акціонерного товариства "Лисичанськвугілля".

11 грудня 2019 року президент України підписав закон №320-IX, який скасував державну монополію на виробництво спирту. Влітку 2020 року Укрспирт втратив статус монопольного виробника спирту. В жовтні того самого року відбулася перша успішна приватизація спиртзаводу: акціонери Nemiroff придбали Немирівський спиртзавод за 55 млн грн.

Поділитись

Новини по темі: