8 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Зарплата у Житомирській області зросла на 17%: найбільший показник у психологів

Зарплата у Житомирській області зросла на 17%: найбільший показник у психологів

  • Фото: work.ua
  • 18 грудня, 2023 11:35

В Україні спостерігається тенденція до зростання заробітних плат.

Таких висновків дійшли експерти Work.ua, вивчивши статистику сайту з пошуку роботи.

У 2023 році середня заробітна плата українців зросла на 18, 3 відсотки. У 2024 році також очікується підвищення заробітку з ряду причин.

«Крім того, зараз на ринок праці впливає низька конкуренція за вакансії, дефіцит кваліфікованих кадрів та запит на підвищення оплати від уже наявних працівників. Спираючись на цю інформацію, можна стверджувати, що зростання зарплат, ймовірно, продовжиться й у наступному кварталі», — зазначають на Work.ua.

Не варто забувати, що на показники інфляції, і безробіття, і конкуренції за вакансії, і рівень зарплати в Україні напряму діє агресія з боку рф.


Фото: скриншот сайту work.ua

Які професії найбільш затребувані зараз

Експерти стверджують, що на топових посадах наразі спостерігається тотальне зростання заробітної плати. У психологів заробітна плата зросла на 80%.

«Найбільш затребуваними в Україні наразі лишаються фахівці, повʼязані з обслуговуванням клієнтів, торгівлею та фінансами. Практично на всіх посадах із топ-10 найзатребуваніших спостерігаємо зростання зарплат», — йдеться на сайті з пошуку роботи.

Значна різниця між зарплатами у ІІ кварталі 2022 та ІІ кварталі 2023 року є в охоронців, офіціантів та кухарів.

Найменший відсоток зростання помітний у водіїв у літній період.

«Додатково під час дослідження Work.ua виявив, що велике зростання, як порівняти з попереднім роком, показує зарплата на посаді психолога: 63% за І квартилем — з 8 000 до 13 000 грн за рік; 80% за медіаною — з 10 000 до 18 000 грн; 40% за ІІІ квартилем — від 16 500 до 23 000 грн», — йдеться у повідомленні.


Фото: скриншот сайту work.ua

Середній показник зарплат найпопулярніших посад

На сайті продемонстрували середній розмір заробітних плат на найпопулярніших посадах в Україні. Перше місце розділили водії та менеджери з продажу.


Фото: скриншот сайту work.ua

Темпи зростання зарплат у Житомирській області

Згідно статистичних даних, у Житомирській області за останній рік середня заробітна плата зросла на 17%.


Фото: скриншот сайту work.ua

«Зарплати на півночі України майже для всіх категорій кваліфікації працівників показали зростання рік до року», — зазначають на Work.ua.

Поділитись

Новини по темі: