1 жовтня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Загинули понад 4 тисячі риб у Тетереві біля Житомира: екологи рахують збитки

Загинули понад 4 тисячі риб у Тетереві біля Житомира: екологи рахують збитки

  • Фото: Державна екологічна інспекція Поліського округу
  • 1 жовтня, 2024 19:08

В результаті обстеження берегової лінії річки Тетерів 1 жовтня 2024 року держекоінспектори виявили масову загибель водних біоресурсів. На місце події викликали представників Житомирського рибоохоронного патруля та слідчо-оперативну групу для проведення слідчих дій.

Про це інформує пресслужба Державна екологічна інспекція Поліського округу.

При візуальному огляді місця загибелі ВБР джерело забруднення не виявили, був присутній неприємний запах та вода була сіро-зеленого кольору.

Фахівці Інспекції спільно з працівниками рибоохоронного патруля підрахували кількість загиблої риби, яка в загальному становить 4 397 одиниць (лящ 1317 екземплярів, плітка 787 екземплярів, окунь 946 екземплярів, судак 543 екземпляри, краснопірка 264 екземпляри, карась 163 екземпляри, плоскирка 377 екземплярів).

Представники Відділу інструментально-лабораторного контролю відібрали проби води для проведення лабораторних досліджень.

На місці події було виміряно показник вмісту розчиненого кисню – 1,2 мг/дм3 (при нормі не менше 4,0 мг/дм3). Також були проведені додаткові виміри рівня розчиненого кисню в річці Тетерів в районі провулка Гуйвинського (0,14 мг/дм3) та в селі Тетерівка (5,23 мг/дм3).

Інспекцією проводиться розрахунок збитків, нанесених в результаті загибелі водних біоресурсів.

Після отримання результатів досліджень надалі буде вжито заходів реагування згідно вимог чинного законодавства.

Поділитись

Новини по темі: