30 квітня, 2024
Ми в соцмережах

За земельні махінації на 3,3 млн грн судитимуть держреєстраторку

  • Фото: Поліція
  • 16 квітня, 2024 18:24

У несанкціонованих діях з інформацією обвинувачується 34-річна реєстраторка. Про це повідомили в прокуратурі

У серпні 2022 року землю вартістю майже 3 млн грн, що в Житомирському районі, які орендувало сільгосппідприємство, протиправно перейшло у користування іншому товариству. Це відбулося без відома власників земельних ділянок та самого орендаря сільгоспугідь. 
Установлено, що до цього причетна   начальниця відділу держреєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень однієї із сільрад.
Вона внесла до  електронної бази даних Держреєстру речових прав на нерухоме майно неправдиві відомості. 
Унаслідок цього обвинувачена «віддала» іншому приватному товариству 72 земельні ділянки площею понад 200 га.

Нині жінці інкриміновано ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування проводилось за процесуального керівництва Хорошівського відділу Коростишівської окружної прокуратури. Наразі обвинувальний акт скеровано до суду.  

Обвинуваченій загрожує до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Поділитись

Новини по темі: