20 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • За рік жителі Житомирщини подали понад 900 заяв на отримання компенсації за житло за програмою єВідновлення

За рік жителі Житомирщини подали понад 900 заяв на отримання компенсації за житло за програмою єВідновлення

  • Фото: ілюстративне
  • 10 травня, 2024 15:45

Станом на 9 травня в рамках програми "єВідновлення" 675 жителів Житомирщини отримали понад 60 мільйонів гривень компенсації на відновлення пошкодженого російською армією житла.

Про це повідомляє Житомирська ОВА.

З 10 травня 2023 року Міністерство відновлення реалізує державну програму допомоги українцям, чиє житло було пошкоджено або знищене в результаті російської агресії.

За інформацією ОВА, на Житомирщині відновили понад 3300 об'єктів, які пошкодила російська армія. Відновлення відбувалося за кошти державного та обласного бюджетів, зокрема, шляхом придбання будівельних матеріалів (металопластикових вікон), які встановлювалися в пошкоджених будинках та об’єктах соцпризначення, а також за рахунок власних коштів громадян, балансоутримувачів та благодійних організацій.

"На території Житомирській області налічується 4830 об’єктів, пошкоджених внаслідок російської збройної агресії, з яких 4172 будівель складає житловий фонд у відсотковому співвідношенні — 86%. З них відновлено 3313 об’єктів або 68,6 % від загальної кількості", — йдеться в повідомленні.

На сьогодні до Реєстру внесли 4158 пошкоджених і знищених об’єктів, з них 3733 — це об’єкти житлового фонду (приватні житлові будинки, квартири та житлові приміщення).

Першим етапом реалізації "єВідновлення" стали виплати компенсацій на ремонт пошкоджених помешкань. Максимальний розмір виплати — 200 тисяч гривень.

З використанням послуги "єВідновлення" жителі Житомирщини подали 916 заяв на отримання компенсації для відновлення житла, яке має незначні пошкодження, в різних громадах області.

Поділитись

Новини по темі: