4 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • З 1 березня в Україні проведуть індексацію пенсій: кому платитимуть більше

З 1 березня в Україні проведуть індексацію пенсій: кому платитимуть більше

  • Фото: vgolos.zt.ua
  • 27 лютого, 2024 11:30

З 1 березня по 1 квітня в Україні проведуть індексацію пенсій.

У коментарі Суспільному заступниця начальника Головного управління Пенсійного фонду в Житомирській області Світлана Антонюк пояснила, що підвищення стосуватимуться практично всіх, хто перебуває на пенсії більше трьох років.

«Підвищення пенсійних виплат поширюється на всіх пенсіонерів області, тобто на всі категорії пенсіонерів. Мінімальне підвищення складатиме не менше 100 гривень, максимальне — 1500 гривень», — зазначає Світлана Антонюк.

За її словами, наступний етап підвищення пенсій відбудеться 1 квітня 2024 року.

«Цей етап стосується тих пенсіонерів, у кого є стаж роботи станом на 1 березня не менше 24 місяців після чергового перерахунку або призначення пенсії. Постановою уряду передбачені мінімальні пенсійні виплати для певної категорії пенсіонерів. Зокрема, для осіб, яким виповнилося 65 років і які не працюють, мають відповідний стаж роботи: 30 років для жінок, 35 років для чоловіків. Мінімальна пенсійна виплата має бути не менше, ніж 3370 гривень. Для інших осіб, які не мають 30-35 років стажу і не працюють, мінімальна пенсійна виплата буде встановлена на рівні 2725 гривень», — пояснює вона.

Керівниця управління обслуговування громадян Головного управління ПФУ області Лариса Бабич сказала, що для здійснення перерахунків пенсій спеціально приходити до відділень Пенсійного фонду не потрібно - перерахунки цих виплат здійснюватимуть автоматично.

«Перерахунок пенсій з 1 березня у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму проведуть автоматично. Пенсіонерам не треба буде звертатися до органів Пенсійного фонду. Якщо будуть питання щодо суми, просимо у березні звертатися на телефони "Гарячих ліній". Також про новий розмір пенсійної виплати можна дізнатися в особистому кабінеті на веб-порталі Пенсійного фонду України», — каже Лариса Бабич.

Фото: Суспільне

Поділитись

Новини по темі: