25 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Вперше за 5 місяців з українського порту вийшло судно з зерном

  • Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov
  • 1 серпня, 2022 9:53

Сьогодні зранку, 1 серпня, вперше з 24 лютого з Одеського порту вийшло судно, яке завантажене українським продовольством. 

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

"Йдеться про судно RAZONI, яке під прапором Сьєрра-Леоне прямує до порту Тріполі у Лівані. Воно рухатиметься коридором, безпеку якого підтверджено нашими партнерами-гарантами – ООН та Туреччиною. На його борту 26 тис тонн української кукурудзи", – зазначив Кубраков.

Політик додав, що Україна є 4-им найбільшим експортером кукурудзи в світі. Тому можливість її вивезення через порти – це колосальної ваги успіх для забезпечення глобальної продовольчої безпеки.

"Ми вдячні партнерам, які незважаючи на складнощі не зупиняли роботу з підготовки до експорту. Разом з представниками ООН та Туреччини вже напрацьовані внутрішні операційні регламенти. Зі свого боку Україна зробила все, аби відновити роботу портів та всіх задіяних підприємств. Важливо зазначити про неухильну підтримку з боку американських та європейських партнерів на шляху до розблокування українських морських портів", – додав Олександр Кубраков.

Наразі у портах Великої Одеси ще 16 суден вже чекають на свою чергу. Це ті судна, які були заблоковані з початку повномасштабного вторгнення росії.

Поділитись

Новини по темі: