8 вересня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Вночі відключають ліхтарі на дорогах державного значення: Житомирщина економить електроенергію

Вночі відключають ліхтарі на дорогах державного значення: Житомирщина економить електроенергію

  • Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області
  • 24 липня, 2024 19:56

У Житомирській області запроваджені заходи з ощадливого використання електроенергії. Енергозбереження діє і на мережі доріг загального користування державного значення області. 

Задля енергозбереження та з метою дотримання належної безпеки руху, на дорогах державного значення роботу освітлення доріг здійснюємо у вечірній час лише до настання комендантської години.

Про це повідомили у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області.

Також розглядається можливість впровадження й інших заходів, що сприятимуть економії енергоресурсів. Крім того, вирішується питання забезпечення аварійно-небезпечних ділянок доріг держзначення автономним освітленням.

Як констатують енергетики, знеструмленнями, що діють на Житомирщині, вдалось зменшили навантаження на енергосистему України.

Для інформації: на території області зовнішнє освітлення діє на майже 132 кілометрах державних доріг. Реалізувати проєкти з влаштування зовнішнього освітлення майже ще на 50-ти кілометрах автошляхів М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський та Н-03 Житомир - Чернівці завадило зменшення фінансування внаслідок повномасштабного вторгнення.

Закликаємо водіїв з розумінням поставитися до запроваджених заходів, у темну пору доби рухатися дорогами обережно та неухильно дотримуватися ПДР. Також наголошуємо на впровадженні енергозберігаючих практик у повсякденному житті.

Поділитись

Новини по темі: