28 червня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • В Житомирській області планують відкрити 46 пунктів контролю і збільшити штат екологічних інспекторів

В Житомирській області планують відкрити 46 пунктів контролю і збільшити штат екологічних інспекторів

  • Фото: Державна екологічна інспекція Поліського округу
  • 20 червня, 2024 16:51

На території Житомирської області планується створення 46 пунктів екологічного контролю, де працюватимуть 322 інспектора.

На Рівненщині – 32 пункти і 224 інспектора. Сьогодні територію цих двох областей контролює всього 94 інспектори.

Загалом в Україні буде створено 12 округів екологічного контролю, на території яких функціонуватиме 12 лабораторних центрів.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу. 

19 червня під головуванням начальника Державної екологічної інспекції Поліського округу  Євгенія Медведовського відбулося засідання робочої групи, створеної у ДЕІ Поліського округу на доручення ДЕІ України. Під час засідання робочої групи обговорили основні положення Стратегії реформування системи державного екологічного нагляду (контролю).

Роботу інспекторів планують базувати на технологічності, використанні супутникових даних з доступом до реєстрів та баз даних і прозорості.

Усі ці фактори разом із підвищенням рівня заробітних плат, покращенням умов праці інспекторів, разом зі зміцненням матеріально-технічної бази інспекції допоможуть залучити до служби найкращих, мотивованих фахівців, серед яких і ветерани війни, які пройшли перекваліфікацію для роботи в системі екоконтролю”, - йдеться в повідомленні.

Пропозиції щодо Стратегії реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів в Україні можна надсилати на електронну адресу: polissya@dei.gov.ua

Ознайомитись зі Стратегією реформування системи державного екологічного нагляду (контролю) можна за посиланням: https://www.dei.gov.ua/post/2847

Поділитись

Новини по темі: