18 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • В Україні відкрили доступ до до Єдиного державного реєстру декларацій представників влади

В Україні відкрили доступ до до Єдиного державного реєстру декларацій представників влади

  • Фото: prm.ua
  • 11 грудня, 2023 10:59

10 грудня 2023 року Національне агентство з питань запобігання корупції виконало вимоги Закону № 3384-ІХ та відкрило цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Про це повідомляє НАЗК.

«Якщо ви не знайшли у Реєстрі декларацію певної особи, то це означає, що щодо неї до НАЗК надійшло подання про вилучення з публічного доступу», — уточнюють у повідомленні.

Документи можуть бути вилучені з публічної частини Реєстру і після його відкриття до завершення чи скасування воєнного стану в Україні. Проте, в такому разі вони певний час перебуватимуть у відкритому доступі.

«Нагадаємо, на підставі подань вилучаються з відкритого доступу не тільки декларації, а і повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, подані за всі періоди. Всі документи, подані до Реєстру декларантами, стосовно яких на підставі подань вже застосовані заходи захисту, вилучаються з публічного доступу автоматично», — наголошують в НАЗК.

Ініціатором вилучення декларацій осіб, які наразі мобілізовані до лав ЗСУ, є Генеральний Штаб Збройних Сил України.

Повний публічний доступ до Реєстру буде забезпечено лише після завершення чи скасування воєнного стану в Україні.

«Керівники структурних підрозділів та співробітники були ознайомлені з інформацією щодо відкриття доступу до Єдиного державного реєстру декларацій. Цей крок має велике значення в контексті оприлюднення інформації про доходи державних службовців», — зазначає очільник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

За його словами, така міра сприятиме швидкому виявленню осіб, які незаконно збагатились під час війни, дозволяючи правоохоронним органам та НАЗК ефективніше проводити свою діяльність.

Поділитись

Новини по темі: