15 жовтня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • В Україні пропонують запровадити пільгове розмитнення авто для окремої категорії громадян

В Україні пропонують запровадити пільгове розмитнення авто для окремої категорії громадян

  • Фото: колаж ЖЖ
  • 16 березня, 2023 11:36

В Україні пропонують дозволити учасникам бойових дій пільгове ввезення автівок. При цьому громадяни, які постраждали від бойових дій, пільг не матимуть.

Відповідний законопроєкт №9058 подали до Верховної Ради. 

Ініціатор законопроєкту пропонує звільнити від оподаткування ввезення на територію України одного автомобіля кожним учасником бойових дій для власних потреб. При цьому громадяни, які втратили житло та автівки внаслідок бойових дій, жодних пільг не матимуть.

Від оподаткування операції з одноразового ввезення на митну територію України, у разі ухвалення документа, звільняються власники статусу УБД, які залучалися та брали безпосередню участь у заходах із забезпечення національної безпеки і оборони.

Транспортний засіб, ввезений в Україну з безоплатним розмитненням, не може бути відчужений або переданий у володіння, користування чи розпорядження (зокрема й на підставі довіреності) третім особам протягом трьох років з моменту його державної реєстрації.

У разі, якщо зазначені строки порушили і автомобіль передали третім особам, колишній власник зобов’язаний буде перерахувати до бюджету митні платежі.

Поділитись

Новини по темі: