3 жовтня, 2024
Ми в соцмережах

«Укрпошта» продаватиме посилки, які ніхто не забрав за півроку

  • Фото: Ілюстративне
  • 11 травня, 2024 15:57

«Укрпошта» оголосила, що не вручені протягом шести місяців посилки продаватиме на аукціонах. Початкова ціна за кожну таку посилку — 10 гривень, але продаватимуть їх не поштучно, а палетами.

Про це повідомляється на сайті компанії.

Продаж незапитаних посилок — міжнародна практика. Так, аналогічний підхід поширений серед міжнародних поштових операторів та логістичних компаній, як-от Amazon, USPS, FedEx, Royal Mail та багатьох інших.

За словами генерального директора «Укрпошти» Ігоря Смілянського, раніше невручені посилки просто знищувалися, але відтепер компанія отримала право їх продати й компенсувати витрати на логістику. Він зазначив, що наразі на складах зберігаються десятки тисяч посилок, за якими ніхто не прийшов впродовж півроку.

Початкова ціна за кожну посилку сягатиме 10 гривень. Проте вони об’єднані в палети, які міститимуть до 100 одиниць, і продаватимуться через платформу Prozorro.Sale як один лот. Усі посилки продаватимуться нерозпакованими із видаленням адрес. Ані компанія, ані потенційні покупці до оголошення результатів аукціону не знатимуть їхнього вмісту. Крім того, працівники компанії не зможуть брати участі в аукціонах.

Компанія закликала не вірити шахраям, які можуть розсилати смс-повідомлення з пропозицією придбати одну посилку. Такого не буде, наголосили в «Укрпошті».

Водночас, як і раніше, посилки, які отримувач не забрав протягом двох тижнів, «Укрпошта» надсилатиме назад. Тільки якщо відправник протягом двох тижнів не забере посилку, вона надійде на спеціально облаштований склад, де зберігатиметься півроку. Упродовж цього періоду і отримувач, і відправник ще мають право за заявою отримати посилку.

Поділитись

Новини по темі: