5 жовтня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • У Житомирі за 22 мільйони створять коворкінг та майстерні – для місцевих та релокованих бізнесів

У Житомирі за 22 мільйони створять коворкінг та майстерні – для місцевих та релокованих бізнесів

  • Фото: Google maps
  • 11 березня, 2024 9:45

До кінця цього року в Житомирі планують створити на базі колишньої аптеки та профтехучилища муніципальний коворкінг та майстерні для релокованого і місцевого бізнесів.

Відповідна інформація міститься на платформі Dream.

Більшу частину коштів на проєкт нададуть міжнародні донорські фонди за Програмою розвитку від ООН. Проєкт має назву «Лабораторія підприємництва».

«Проект спрямований на забезпечення потреб цільових груп в сучасній офісній інфраструктурі для мінімізації початкових інвестицій та операційних витрат на етапі відновлення/створення нових бізнесів. Проект реалізовується в рамках програми «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів (SRER)», що впроваджується Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні за підтримки Проєкту міжнародної співпраці ReACT4UA «Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі» та фінансується Урядом Німеччини при реалізаціі німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH», — йдеться на сайті.

В рамках реалізації проєкту заплановано:

  • Виконати будівельні роботи "Капітальний ремонт частини приміщень І-го поверху учбово-лабораторного корпусу (літера «Р») Центру професійно-технічної освіти м. Житомира за адресою: м. Житомир, вул. Селецька, 5.
  • Облаштувати, на базі відремонтованого приміщення, виробничу майстерню (на основі моделі економіки спільної участі) по роботі з деревом, металами, полімерами, композитними матеріалами для місцевих мікропідприємців, самозайнятих осіб та студентів, які працюють над прототипуванням власної продукції, здійснюють одиничне та дрібносирійне виробництво продукції/виробів. Виробничу майстерню планується облаштувати виробничим обладнанням з числовим програмним забезпеченням та 3D-принтерами.
  • Виконати будівельні роботи "Реконструкція приміщення аптеки (без зміни зовнішніх геометричних розмірів фундаментів у плані) під адміністративно-офісні приміщення в будівлі за адресою: м. Житомир, вул. Київська, 19/2.
  • Виконати будівельні роботи "Реконструкція приміщення аптеки (без зміни зовнішніх геометричних розмірів фундаментів у плані) під адміністративно-офісні приміщення в будівлі за адресою: м. Житомир, вул. Київська, 19/2.


Фото: dream.gov.ua

Очікуваний бюджет проєкту складає 22,3 мільйони гривень. З них 19 мільйонів 171 тисяча 299 гривень — грантові кошти іноземних партнерів, а 3 мільйони 102 тисячі 648 гривень — кошти місцевого бюджету Житомирської громади.


Фото: dream.gov.ua

Поділитись

Новини по темі: