7 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • У Житомирі скоротять комунальників та працівників міської ради задля економії бюджету

У Житомирі скоротять комунальників та працівників міської ради задля економії бюджету

  • Фото: Журнал Житомира
  • 5 січня, 2024 9:50

У Житомирі з ціллю економії бюджетних коштів планують скоротити працівників комунальних підприємств та міської ради.

Про це в інтервʼю Суспільному розповів міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

Складні виклики у формуванні бюджету на 2024 рік стали результатом різниці в тарифах, відшкодування нестачі зарплати, можливе просідання ПДФО тощо.

«Ті кошти, які навіть ми заклали в бюджеті на різницю в тарифах, я думаю, що їх буде недостатньо. Бо очікуємо зростання вартості електроенергії приблизно на 25%. Стає задача жорсткої економії в 2024 році. В середині грудня провели відверту розмову з керівниками комунальних підприємств. Вони переглядають фінансові плани на наступний рік», — зазначає Сергій Сухомлин.

У комунальних підприємствах критичної інфраструктури переглянуть списки працівників, проте звільняти спеціалістів не планують.

«Потрібно дивитися уважно на адміністрацію, на управління. Моя умова, те, що я казав директорам комунальних підприємств, установ – ні один спеціаліст не має бути звільнений з тих, які безпосередньо працюють на інфраструктурі, на інших підприємствах. Тим більше, що гостро не вистачає (робочих, – ред.) кадрів через мобілізацію. До прикладу, у нас стоять автобуси вільні. Не можемо водіїв найти, бо офіційна зарплата, офіційний облік тощо», — наголошує міський голова.

Мер Житомира стверджує, що під скорочення потраплять і працівники міської ради.

«Ми втратимо кадровий потенціал, але не можемо платити людям заробітну плату за те, що вони просто нічого не робитимуть. За ці кошти ми зможемо профінансувати проєкт з енергозбереження або направити ці кошти на підтримку військової частини», — каже Сухомлин.

Він підкреслив, що у 2024 році не буде фінансування капітальних видатків, фактично велика кількість фахівців не потрібна буде. Переглянуть і структурні підрозділи виконкому.

«Зараз відпрацьовується по структурним підрозділам виконкому теж скорочення. У січні буде достатньо важка робота з цього приводу. Точні цифри назвати поки не можу. По виконкому вже ми бачимо приблизно 40 одиниць, але можливо, буде і більше», — зазначає Сергій Сухомлин.

Поділитись

Новини по темі: