2 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • У Житомирі податкова прийшла з перевіркою в м'ясні магазини: є чимало порушень

У Житомирі податкова прийшла з перевіркою в м'ясні магазини: є чимало порушень

  • Фото: ілюстративне / unsplash
  • 10 листопада, 2023 10:20

У Житомирі податківці отримали інформацію щодо порушень законодавства в мережевих магазинах з продажу м’яса та м’ясних виробів й навідались туди з перевірками.

В ході перевірок встановлено порушення діючого законодавства, що регламентує ведення касових операцій та порушення трудового законодавства, інформує Головне управління ДПС у Житомирській області.

Так, в деяких магазинах, при здійсненні контрольно-розрахункової операції не було видано розрахунковий документ, що засвідчує проведення розрахункової операції. 

"В більшості випадків розрахунковий документ не було видано при проведенні розрахунків готівковими коштами", - зазначає ДПС.

Також податківцями встановлено факт використання трьох найманих працівників без належного оформлення трудових відносин.

"За порушення виявлені в ході проведення перевірок, до суб’єктів господарювання буде застосовано відповідні штрафні санкції у визначені законом терміни. З метою вжиття заходів щодо виявлених порушень трудового законодавства матеріали перевірок направлено до територіального підрозділу державної служби з питань праці", - додали в Головному управлінні ДПС у Житомирській області.

Задля уникнення порушень законодавства в подальшому, в ході проведення перевірок працівниками ГУ ДПС надано роз’яснення норм діючого законодавства. 

Податківці нагадують, що погоджуючись працювати без офіційного оформлення ви не отримуєте "більшу заробітну плату" за рахунок не сплати податків, а позбавляєте себе робочого стажу та соціальної захищеності.

Виданий продавцем фіскальний чек, це не лише гарантія сплати податків, а й захист споживача, адже звернення щодо неякісного товари приймаються органами Держпродспоживслужби лише за наявності фіскального чеку. 

Поділитись

Новини по темі: