3 травня, 2024
Ми в соцмережах

У Коростенський ліс випустили 150 фазанів

  • Фото: Ліси України
  • 22 березня, 2024 20:07

Сьогодні угіддя філії «Коростенське лісомисливське господарство» на Житомирщині поповнилися яскравими й доволі рідкісними для цього регіону пернатими мешканцями. У вільний політ випустили 150 фазанів, вирощених у Пилипівському лісництві. Про це повідомили в ДП "Ліси України".

Для комфортного існування цих птахів у природних умовах лісівники ретельно підібрали місце їх розселення. Важливо, щоб поблизу були водойми, чагарники, висока трава – все, що дає їм притулок від хижаків та джерело їжі.

Лісівники сподіваються, що птахи успішно приживуться у наших лісах та вже влітку дадуть потомство у дикій природі. Для цього єгерська служба та лісова охорона забезпечують постійну підгодівлю пернатих та охорону угідь від браконьєрів і хижих звірів, які можуть їм загрожувати.

Щоб птахи могли вільно почуватися, у фазанарії створили усі необхідні умови. Починали із закупівлі пів сотні пернатих, а нині тут лишилося 650 особин маточного поголів'я, за якими продовжують щоденно доглядати. До слова, фазани – птахи  доволі полохливі, довго звикають до людей, тому за підгодівлю та догляд за ними, як правило, відповідає конкретна людина.

 

Поділитись

Новини по темі: