28 вересня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • У громаді на Житомирщині незаконно зрубано 582 дерева: збитки сягають 6 млн грн

У громаді на Житомирщині незаконно зрубано 582 дерева: збитки сягають 6 млн грн

  • 20 червня, 2024 18:32

На території громади у Житомирському районі Інспекцією виявлено порубку дерев на майже 6 млн грн. Про це повідомляють в Державній екологічній інспекції Поліського округу. 

6 червня 2024 року в ході проведення рейдових заходів на території Харитонівської ТГ Житомирського району на земельній ділянці комунальної власності між селами Розкидайлівка та Рудня державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу встановлено факт незаконної порубки 582 дерев різних порід.

Особи, причетні до вчинення обумовленої порубки, на момент обстеження були відсутні.

"У зв'язку з тим, що в діях осіб, що вчинили зазначену порубку, містяться ознаки кримінального правопорушення в порядку статті 214 КПК України на місце було викликано слідчо-оперативну групу.

Сума обрахованих Інспекцією збитків, завданих навколишньому природному середовищу зазначеною порубкою, склала понад  5 млн 978 тис. грн. Наразі Інспекцією надіслано лист до правоохоронних органів для вжиття заходів для  встановлення винних осіб", - повідомив начальник ДЕІ Поліського округу Євгеній Медведовський.

Журнал Житомира писав, що вирубка на понад 2 мільйони гривень: майстер лісу очолив злочинне угрупування.

Через ліси Житомирщини житель Миколаєва тікав до білорусі – запасся готівкою та картами місцевості.

Новий випуск «Мандруємо лісами України» – з Житомирщини.

Поділитись

Новини по темі: