19 вересня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • У Бердичеві підприємство забруднювало скидами Гнилоп'ять: збитки становлять 870 тисяч гривень

У Бердичеві підприємство забруднювало скидами Гнилоп'ять: збитки становлять 870 тисяч гривень

  • Фото: Державна екологічна інспекція Поліського округу
  • 16 серпня, 2024 19:38

Внаслідок діяльності ТОВ «Комплекс екологічних споруд» (м. Бердичів) державі завдано збитків на понад 870 тис.грн — результати перевірки Екоінспекції.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.

"В результаті проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів на ТОВ «Комплекс екологічних споруд», що здійснює діяльність в м. Бердичів, фахівцями ДЕІ Поліського округу встановлено, що починаючи з 25.09.2021 по 31.12.2022 та з 05.06.2024 по 07.06.2024 рік підприємство здійснювало скид зворотних вод у водний об’єкт  (р. Гнилоп’ять) з показниками, що перевищували встановлені нормативи ГДС та з протермінованим Сертифікатом підтвердження компетентності вимірювальної лабораторії  Згідно з довідкою підприємства, до водних об’єктів без очистки через випуски зливових мереж потрапило 966 998 куб м стічних вод," - розповів начальник Державної екологічної інспекції Поліського округу Євгеній Медведовський. 

Зазначеними діями ТОВ «Комплекс екологічних споруд» порушило вимоги статтей 44,49,70 Водного Кодексу України, а тому зобов’язане відшкодувати збитки, завдані внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства.

Згідно з проведеними Інспекцією розрахунками, сума збитків, заподіяних державі підприємством, склала 875 809,81 грн.

Державна екологічна інспекція Поліського округу пропонує ТОВ «Комплекс екологічних споруд» у місячний термін відшкодувати збитки, заподіяні державі. В разі відмови від добровільної сплати шкоди Інспекцією будуть здійснені заходи для стягнення зазначеної суми у судовому порядку.

Поділитись

Новини по темі: