12 жовтня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Титановий комбінат на Житомирщині відновив роботу після тривалого простою

Титановий комбінат на Житомирщині відновив роботу після тривалого простою

  • Фото: Іршанський ГЗК / facebook.com/pmgufb
  • 5 липня, 2023 15:44

Об'єднана гірничо-хімічна компанія відновила роботи на Іршанському гірничо-збагачувальному комбінаті після простою з жовтня 2022 року. Про це повідомила пресслужба ОГХК.

З 5 липня на підприємстві почала працювати збагачувальна фабрика №3. За першу зміну працівники випустили 220 ільменітового концентрату, який є сировиною для виготовлення титану та супутніх товарів.

ОГХК розраховує до кінця року вийти на стабільні показники роботи.

"Запустити "ІГЗК" після тривалого простою було пріоритетним завданням для нас і ми знаємо, як це було важливо для наших працівників на філії. Сьогодні частина з них вже на своїх робочих місцях. Зараз ми стоїмо на порозі глобальних світових змін у титановій промисловості, де в ОГХК, як в державної компанії, є усі шанси зайняти провідні позиції й назавжди витіснити рф з міжнародного ринку. Переконаний, що запуск ІГЗК – хороший сигнал для міжнародних партнерів, і, сподіваюся, що вже до кінця року ми зможемо вийти на стабільні показники", – наголосив заступник голови правління Дімітрі Каландадзе.

АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (UMCC Titanium) – компанія, що займається видобутком та збагаченням концентратів титанових руд і є однією з найбільших у світі видобувачів у цій галузі. З 2019 року перебуває в управлінні Фонду державного майна України.

До складу ОГХК входить Вільногірській та Іршанській гірничо-металургійні комбінати. 

Іршанський ГЗК – провідний український комбінат з видобутку та збагачення титанових руд, спеціалізується на розробленні ільменітової руди. 

Видобуток сировини здійснюється на розсипних родовищах, що розташовані в радіусі від 6 до 21 кілометра від Іршанська. Технологія виробництва є унікальною та передбачає розкриття, видобуток і збагачення руди.

Поділитись

Новини по темі: