19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • Суд заарештував активи білоруської паливної компанії, АЗС якої працювали в Україні

Суд заарештував активи білоруської паливної компанії, АЗС якої працювали в Україні

  • Фото: nefterynok.info
  • 15 червня, 2022 17:44

В Україні арештували активи білоруської паливної компанії, що причетна до фінансування агресії рф. Про це повідомили СБУ та Офіс генерального прокурора.

За інформацією слідства, ця мережа спеціалізується на гуртовій торгівлі різними видами палива і за останній рік експортувала до України товарів на майже 20 млрд грн. 

"Компанія мала серед засновників білоруські державні підприємства, закуповувала сировину в росії та сплачувала податки до бюджетів обох країн. Зважаючи на це, мережа має безпосереднє відношення до фінансування агресії рф проти України. Всі арештовані активи передані в управління Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА)", – зазначили в СБУ.

Правоохоронні органи не повідомляють назву заарештованої компанії, але на фотографіях СБУ зображено одну з українських заправок АЗК "Білоруська нафтова компанія".

Фото: СБУ

 

АЗК "Білоруська нафтова компанія" – це спільний проєкт мережі АЗС UPG та "БНК Україна".

Головний офіс мережі UPG знаходиться в місті Коростень.

"БНК-Україна" займається гуртовою торгівлею нафтопродуктів і зрідженого газу виробництва Мозирського НПЗ, ВАТ "Нафтан" та Білоруського ГПЗ. 

За інформацією сайту nefterynok.info, у жовтні 2019 року у Житомирі в рамках Другого форуму регіонів України та Білорусі відбулося підписання ПП "Укрпалетсистем", якому належить мережа АЗС UPG, угоди про стратегічне партнерство з компанією "БНК-Україна".

Засновниками "БНК-Україна" є трейдер білоруських НПЗ ЗАТ "Белорусская нефтяная компания" (56,5%) та гомельське Республіканське унітарне підприємство "Производственное объединение "Белоруснефть" (43,5%).

Поділитись

Новини по темі: