2 травня, 2024
Ми в соцмережах

Розпочато справу щодо АТ «Житомиробленерго»

  • Фото: Мережа
  • 19 квітня, 2024 16:53

Адміністративна колегія Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України прийняла розпорядження про початок розгляду справи у зв’язку з наявністю в діях  АТ «Житомиробленерго» ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Відділення встановило, що АТ «Житомиробленерго» застосовував для споживачів , що підключені до електричної мережі основного споживача, який відноситься до споживачів першого класу напруги, тарифи на послуги з розподілу електричної енергії по другому класу напруги. Оскільки цей другий тариф є значно вищим за тариф на послуги з розподілу електричної енергії по першому класу напруги.

Такі дії містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбачені пунктом 2 статті 50 та частиною першою статті 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг з розподілу електричної енергії у межах території ліцензійної діяльності  АТ «Житомиробленерго».

Це призвело до ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку.

Нагадаємо, 19 квітня АТ «Житомиробленерго» повідомило про графіки обмеження споживання електричної потужності.

Поділитись

Новини по темі: